Az oltási programok előrehaladtával, valamint az utazási korlátozások enyhítésével egyre több légitársaság számol be arról, hogy meredeken emelkednek a jegyeladások.

A folyamat alól egy kivétel van, az Egyesült Királyság, ahol éppen ma lépett hatályba az a szabály, amely szerint egyetlen uniós országból sem lehet úgy a szigetország területére lépni, hogy ne kelljen az érkezőnek karanténba vonulnia.

Fotó: Ryanair

Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója a Sky News ma reggeli adásában ki is kelt a szabályok ellen, szerinte teljesen értelmetlen, nem hatékony és káros ez az intézkedés.

Ettől függetlenül az ír fapados társaság az Irish Times beszámolója szerint az eddigi duplájára, 1,3 millióra növeli a felkínált heti kapacitást júniusban és júliusban.

A Ryanair várakozásai szerint az utasforgalom 9 millióra emelkedik az év hetedik hónapjában, ez 60 százalékkal lenne alacsonyabb annál, mint ami a járvány előtt volt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A héten a Bank of America elemzést adott ki, amelyben úgy becsülik, hogy Európában a nyári csúcsidőszakban a légitársaságok által felkínált kapacitás elérheti a járvány előtti szint 80 százalékát is.

Fotó: AIRportal.hu

Az Austrian Airlines lapunkhoz eljuttatott közleményében arról számolt be, hogy május közepéhez képest egyes járatokra négyszer több jegyet adtak el az elmúlt napokban.

A vártnál nagyobb igény miatt az osztrák légitársaság plusz járatokat indított, és egyes útvonalakon nagyobb befogadóképességű gépeket állított forgalomba.

A legnépszerűbbek a mediterrán célállomások, a hálózatban már több olyan úti cél is van, amelyet a járvány előtti kapacitásokkal szolgál ki az Austrian Airlines.

Az uniós covid-igazolás bevezetésével, valamint a ciprusi, holland és svéd beutazási szabályok enyhítésével az osztrák légitársaság további javulásra számít a foglalási adatokban.