Az AVIAREPS Magyarország Kft. látja el az Air Transat magyarországi képviseletét – tudta meg az AIRportal.hu a cég vezetőjétől, Tóth Attilától. A kanadai légitársaság Airbus A330-as típusaival június 18-tól indít menetrendszerű járatot Torontóból és Montréalból Budapestre.

A magyar nyelvű Air Transat katalógus címlapja. (Forrás: AVIAREPS) | © AIRportal.hu

A magyar nyelvű Air Transat katalógus címlapja. (Forrás: AVIAREPS)

Az Air Transat járata hetente egyszer, a csütörtöki napokon lesz Budapestről elérhető. A flotta szélestörzsű Airbus A330-200-asai Toronto – Montréal – Budapest útvonalon közlekednek a magyar fővárosba. Visszafelé Kanadába pedig Budapest – Montréal – Toronto vonalon repül az A330-as.

A nyitójárat június 18-án érkezik. Az Air Transat gépe a csütörtöki napokon a menetrend szerint délelőtt 11:10-kor száll le a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren, és 12:55-kor indul vissza Kanadába. Az AVIAREPS által kiadott Air Transat katalógus szerint a flotta A330-200-as típusai összesen 345 utasnak biztosítanak férőhelyet. 12 ülés van a Club business és 333 a turista osztályon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A megújulás jegyében az Air Transat 2012-ben átfogó fedélzetfelújító programot indított, amelynek keretében szélestörzsű típusaikat, az A310-est és az A330-200/300-ast új ülésekkel és kabinberendezéssel, egyéni képernyős szórakoztató rendszerrel látták el a korszerű utaztatás érdekében.

Többféle utazási lehetőség a Club osztály és az Option Plus csomag révén

Az A330-ason elérhető legmagasabb komfortosztályra, a Clubra jegyet foglalóknak 15kg a kézipoggyász és 40kg a feladható poggyászkeretük. Az induláskor elsőbbségi check-in és beszállás, az érkezéskor pedig elsőbbségi csomagkiadás jár. Az utaskabinban 2-2-2 elrendezésűek a bőrülések, amelyekhez 12″-os érintőképernyős háttámla monitor közvetíti a szórakoztató rendszer tartalmait. A Club osztályon utazókat a légiutas-kísérők welcome drinkkel köszöntik. Az ellátás része továbbá az ízletes ételválaszték, borkínálat és ingyenes italok, valamint rágcsálnivalók az út során.

Az új Club business osztály ülései, az A330-ason. (Fotó: Air Transat) | © AIRportal.hu

Az új Club business osztály ülései, az A330-ason. (Fotó: Air Transat)

A turista osztályon, ahol az ülések 3-3-3 elrendezés szerintiek az utasoknak 10kg kézipoggyász foglaltatik a jegyárban. A feladható poggyász személyenként 23kg, amely az Option Plus megváltásával 33kg-ra bővül.

Az Option Plus csomag további tartalma 10kg-ig ingyenes többletsúly feladás repülési szakaszonként. A Club osztályhoz hasonlóan ingyenes az ülőhelyválasztás, elsőbbségi a check-in és beszállás, valamint a csomagkiadás. A fedélzeten piperetáska és fülhallgató is az utasé. A külön díjfizetés ellenében megváltható szolgáltatáscsomag az általános ellátáson túl egy kisebb étkezést, 2dl habzóbort, 2dl sört vagy bort, és további egy alkoholos italt is magába foglal.

A fedélzetfelújítás során a turista osztályra is egyéni képernyős szórakoztató rendszer került. (Fotó: Air Transat) | © AIRportal.hu

A fedélzetfelújítás során a turista osztályra is egyéni képernyős szórakoztató rendszer került.
(Fotó: Air Transat)

A turista osztályon az Air Transat meleg ételt, kontinentális reggelit, vagy napszaktól függően uzsonnát szolgál fel. Az italválasztékot ásványvíz, tea, kávé, szánsavas italok és gyümölcslevek alkotják, és a főétkezéshez minden utasnak egy pohár bort is kínálnak az utaskísérők.

Jegyárak március 9-ig történő foglalás esetén oda-vissza útra Montréalba 176600 forinttól, Torontóba pedig 182200 forinttól foglalhatók a tájékoztatás szerint. Az Option Plus egyirányú és oda-vissza út esetén is igénybe vehető személyenként 48-152 euró közötti felárral. Ezek között van olyan lehetőség, amely nemcsak a sorolt szolgáltatásokban, hanem az ülőhely méretében is többet nyújt.

Air Transat kabinbemutató

Forrás: Air Transat YouTube Csatorna

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!