Az easyJet beszerezte a szükséges engedélyeket ahhoz, hogy a London Gatwick-i bázisáról új járatot indíthasson Moszkva Domodedovo repülőterére. – írja cikkében az Airliner World magazin.

A repülési engedélyek az orosz fővárosba azért számítanak hatalmas fegyverténynek, mivel a két ország között maximum két-két légitársaság üzemeltethet járatokat. Nagy Britannia részéről a British Airways, valamint a British Midland International repült Moszkvába. Azonban miután a Bmi-t megvásárolta a brit nemzeti fuvarozó, a járatot repülő társaságok száma a felére csökkent.

Ahogy arról már korábban is beszámoltunk, az easyJet, a Virgin Atlantic, és a British Airways versenyzett a Bmi által felszabadult repülési jogokra. Ugyan a British Airways rögtön kikerült a versenyből, a Richard Branson által vezetett Virgin erőteljesen lobbizott azért, hogy egy ilyen fontos útvonalat ne fapados légitársaság repülje.Mindezek ellenére, a brit polgári repülési hatóság (CAA) vezetője szerint a két különböző elv szerint működő fuvarozó versengéséből az utasok lesznek azok akik igazán nagy hasznot húznak. Az easyJet piacra lépése egy, az eddigiektől teljesen eltérő szolgáltatást jelent, tele innovációval, mely végső soron megújítaná, és még kedvezőbbé tenné az útvonalat mindenki számára.

A British Airways továbbra is a London Heathrow repülőtérről fog repülni, és egyelőre nem változtat a menetrendjén, míg az easyJet 2013 első hónapjaiban indíthatja első járatait az orosz fővárosba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság egyik Airbus A319-es repülőgép, azonban valószínű, hogy Moszkvába már a nagyobb, A320-as típussal utazhatunk. Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!