Közzétette az első hivatalos fotót a Qatar Airways, amelyen leendő Airbus A380-800-asa látható teljes festésben. Az eddig csak a berepülési programja során elcsípett, spotter-fotókról megismert gép London után Párizsba fog rendszeresen közlekedni – jelentette be ma a katari légitársaság.

A hónap végét követően, miután május 27-én a Qatar Airways teljes egészében áttelepül a vadonatúj dohai repülőtérre, a Hamadra felgyorsulnak az események, és a várva-várt óriásgép, az Airbus A380-as is megjelenik a flottában, méghozzá csaknem egyszerre, egymás után három kétszintes Airbus érkezik majd. (A legfrissebb értesüléseink szerint az Airbus május utolsó napján készül az első átadására.)

A katariak már nagyon várják az új típust, szinte minden napra tartogatnak valamilyen hírt vele kapcsolatban, és sorra csepegtetik azokat, éberen tartva az érdeklődő közönséget, köztük elsősorban az utasokat, akik menetrendszerű vonalon legelőször június 17-én próbálhatják ki a gépet, a London-Heathrow-ra közlekedő QR003/QR004 járatpáron.

Aztán június, amikor a végszerelő üzemből kigördült, még hajtóművek nélkül. (Fotó: Airbus)

Ezután július 3-án Párizs, a Charles de Gaulle nemzetközi repülőtér lesz az a város, illetőleg légikikötő, ahol menetrendszerű üzemben színre lép a Qatar Airways új zászlóshajója. Az Airbus A380-as a QR39/QR40 járatpáron fog repülni, amely a Qatar-flotta eddigi legnagyobb, az A380-ashoz hasonlóan négy-hajtóműves típusának, az Airbus A340-600-asnak a váltását jelenti.

Doha és Párizs között egyébként kicsivel több mint 7 óra a repülőút hossza, ezért itt már igazán lehet ideje az utasoknak kiélvezni az A380-as nyújtotta különleges élményt, különösen ami a felsőbb osztályokon, a businessen és a firstön várható, a három-osztályon összesen 517 ülésesre konfigurált gépen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Teljes festésben a második A380-as is

Az első felszállás 2013 szeptemberében. A Qatar az Engine Alliance GP7200-as hajtóműveit választotta Superjumboihoz. (Fotó: Airbus)

A mai desztináció-bejelentést exkluzív körítéssel tálalta a Qatar Airways, ugyanis most először közöltek olyan fényképet az A380-asról, amelyen teljes festésében látható a gép.

Az üzemeltetők ezzel általában meg szokták várni a formális flottába vételt, de a Qatar ezúttal nem időzött tovább, annyira feszül már a Superjumbók beüzemelése, amit tulajdonképp csak a Hamad repülőtér átadási késedelme húzott idáig, hogy immáron hivatalos csatornán is lerántották a leplet legújabb típusukról.

Az egyelőre csak kis felbontásban közreadott fotón a gép magasban repülés közben látható, még gyári, berepülő lajstrommal (F-WWST), amely az első, A7-APA katari lajstromú A380-asé. A francia fővárosra irányított második gép A7-APB egyedi azonosítót fog viselni, fényképet róla eddig csak részleges, a vezérsíkot és a hajtómű gondolákat fedő festésben lehetett látni. Egy ma feltöltött fotó tanúsága szerint azonban ennek a festése is elkészült, így már két Qatar A380-as visel teljes értékű egyenruhát.

…és a ma kiadott első, teljes festés-ábrázolású hivatalos fotó. (Forrás: Qatar Airways)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!