A jelenlegi legnagyobb Airbus A380 Superjumbo-üzemeltető további óriásgépek beszerzését helyezte kilátásba – derül ki az Emirates vezérigazgatójának egy német napilapnak tett pénteki tett nyilatkozatából.

“Én személy szerint nagyon szeretnék további A380-asokat. Bízom benne, hogy rövidesen rendelünk is néhányat” – nyilatkozta Tim Clark Emirates vezérigazgató a német Sueddeutsche Zeitung napilapnak.

Clark szerint minden további megrendelés csak azon múlik, hogy mennyire sikerül növelni a Dubai repülőtér kapacitását.

A Emirates légitársaság a világ jelenleg legnagyobb Airbus A380-as üzemeltetője, flottájában 19 darab négyhajtóműves Airbus A380-as teljesít szolgálatot és további 71 gépre szóló megrendelése van érvényben. Ezen felül rendelnének további A380-asokat a pénteki nyilatkozat értelmében.

A vezérigazgató elárulta, hogy minden járatuk, amelyet az európai gyártású óriásgéppel teljesítenek majdnem teljesen telítetten üzemelnek, hozzátéve, hogy ő még soha nem tapasztalta egy repülőgépnek ilyen mértékű népszerűségét, mint amilyen az A380-asé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airbus szándéka szerint, miután sikerül teljesíteniük az idei évre tervezett átadási irányszámot, amely 2011-re 25 A380-as, a jövő évre már legalább 30 Superjumbo átadással kalkulálnak – derült ki Fabrice Bregier, az Airbus operatív igazgatójának csütörtökön tett nyilatkozatából. Az európai repülőgépgyár egyébként csütörtökön adta át az idei évben huszonnegyedikként gyártott Airbus A380-ast, amelynek tulajdonosa az ausztrál Qantas légitársaság.

Az Emirates házatájáról már az idei Dubai Airshow-t megelőzően is érkeztek olyan hírek miszerint további Airbus A380-asokat rendelnének. A várva várt bejelentés akkor azonban elmaradt. Az Airbustól nem rendeltek repülőgépeket, ugyanakkor az amerikai konkurens igen komoly, mintegy 18 milliárd dolláros megrendelést kapott 50 darab Boeing 777-300ER típusú repülőgépre.

Forrás: Reuters (2011. december 17.) / Fotó: Airbus

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!