Hamarosan új megrendelője érkezhet az amerikai Boeing hatalmas sikerrel indított programjának, a Boeing 777-X projektnek. A vevő az afrikai kontinens egyik legdinamikusabban fejlődő légitársasága, az Ethiopian Airlines lehet.

A Reuters információi szerint az Ethiopian Airlines hamarosan leadhatja vásárlási szándékát a Boeingnél a szóban forgó repülőgép valamelyik változatára, konkrét típusmegnevezést eddig ugyanis még nem közölt egyik fél sem. Tewolde Gebremariam, az Ethiopian Airlines vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy amint gyártási slotok válnak szabaddá, várhatóan leadják a rendelést.

Összesen tíz darab új generációs Boeing 777-X rendszeresítése van tervbe véve, ami összesen 3,8 milliárd dolláros bevételt jelentene az amerikai repülőgépgyártónak. A “triplahetesek” nem ismeretlenek az afrikai fuvarozó számára, ugyanis hat darab Boeing 777-200LR mellett, két Boeing 777F teherszállító, és szintén két darab Boeing 777-300ER lát el mindennapi feladatokat az addisz-abebai bázisról.

Azonban nemcsak Boeing 777-X gépekkel kívánja modernizálni flottáját az Ethiopian, hanem várhatóan három további Boeing 787-8-as Dreamliner és tíz-húsz új keskenytörzsű utasszállító – melyek típusáról pár hónapon belül döntés születik – fogja a légitársaság egyszerű, mégis impozáns festésében szelni az eget.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!