Szeptember 19-én veszi át első Boeing 777-200F típusú teherszállító repülőgépét az Ethiopian Airlines – tudta meg az Air Transport World. A Star Alliance szövetséghez tartozó légitársaság Afrikában elsőként fogja szolgálatba állítani a típust.

Két hét múlva, szeptember 19-én, szerdán veszi át első Boeing 777-200F (Freighter) típusú teherszállító repülőgépét az Ethiopian Airlines. Az afrikai légitársaság, amely nemrég kapta meg első Boeing 787-8 Dreamlinerét összesen 6 darabot rendelt a Boeing 777-es cargo változatából.

A második repülőgép várhatóan októberben érkezik a flottába, a fennmaradó négy gép viszont csak 2014-ben kerül átadásra.

Gebre Mariam, az Ethiopian Airlines vezérigazgatója nyilatkozatában elmondta, hogy szolgáltatásaik bővítése érdekében elsősorban virágokat, gyümölcsöket és zöldségeket szállító hosszú távú útvonalaikon fogják üzemeltetni a típust. A vállalat „Vision 2015” névre keresztelt átfogó programterve alapján bővíti cargo kapacitásait, és a társaság célja nem kisebb, mint Afrika vezető légitársaságává válni – tette hozzá.

Az Ethiopian Airlines cargo üzletága jelenleg 6 darab repülőgéppel rendelkezik: 2 Boeing 747-200F, 2 Boeing 757-200F és ugyancsak két darab McDonnell Douglas MD-11F formájában. Ezekkel a gépekkel 24 célállomásra közlekednek, köztük európai, közel-keleti, ázsiai és természetesen afrikai városokba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!