A barcelonai Mantenimiento Iberia műszaki-karbantartó bázis fogja ellátni az újonnan indult Evelop Airlines spanyol légitársaság Airbus repülőgépeinek szervizét. A két cég között létrejött három évre szóló megállapodás szerint az Iberia hangárjában végzik majd a C-check szintű karbantartásokat, az alkatrész ellátást, valamint a CFM hajtóművekkel összefüggő munkálatokat is.

Az Evelop Airlines a Barceló turisztikai szolgáltató csoport légitársaságaként, a csődbe ment Orbest Airlines bázisán jött létre 2013-ban. Székhelye Palma de Mallorcán, a Baleár-szigetek legnagyobbján található.

Az Evelop Airlines Iberiával kötött szerződése két repülőgépre szól. A flotta ugyanis egy 180 férőhelyes, Sharklet szárnyvégekkel ellátott keskenytörzsű Airbus A320-asból (EC-LZD), valamint egy hosszú távú járatok üzemeltetésére alkalmas A330-300-asból áll. Az összesen 388 üléses, Rolls-Royce Trent hajtóműves A330-as egyelőre még előző üzemeltetője CS-TRH lajstromát viseli magán, de rövidesen hivatalosan is flottájába veszi az Evelop.

Az Evelop Airlines Sharkletes Airbus A320-asa. (Fotó: Evelop Airlines)


A nagyobb teljesítményű Airbus a tervek szerint utazásszervezői szolgálatban Madridból teljesít majd charter járatokat a Karib-térségbe, olyan desztinációkra mint Havanna, Punta Cana, vagy éppen Cancún. A kisebbik Airbus pedig döntően észak-európai városokból szállíthat utasokat spanyolországi célpontokra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Mantenimiento Iberia az Iberia spanyol légitársaság műszaki-karbantartó leányvállalata, amely a nemzeti flotta ellátása mellett mintegy 100 más ügyfélnek is szolgáltatásokat nyújt. A cég Spanyolország legnagyobbja ebben a szegmensben, de világviszonylatban is tekintélyes, kilencedik a listán. Ügyfelei sorát gazdagítja többek között az Iberia Express, a Vueling, az Iberia Regional/Nostrum, az Onur Air, a Taron, az Atlas Jet, a Swiftair, a Rwandair és a Garuda Indonesia Group is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!