Az Iberia, spanyol nemzeti légitársaság teljesítette járatait a legnagyobb pontossággal októberben. A FlightStats mérései alapján a járatok 91.11%-a a menetrendnek megfelelő időben közlekedett – adta tájékoztatásul az Iberia madridi sajtóközpontja.

Az Iberia egyik járatszervezési felelőse a flotta új arculatot viselő Airbus A330-300-as gépe előtt. (Fotó: Iberia) | © AIRportal.hu

Az Iberia egyik járatszervezési felelőse a flotta új arculatot viselő Airbus A330-300-as gépe előtt. (Fotó: Iberia)

Az Iberia idén már harmadik alkalommal nyerte el a legpontosabb légitársaságnak járó elismerést, ráadásul az Iberia Group részét képező Iberia Express, valamint Iberia Regional Air Nostrum is első helyen teljesítettek az október havi felmérésben.

A közleményből kiderül, hogy a spanyol légitársaság az utóbbi időben több változtatást hajtott végre annak érdekében, hogy javítsa pontosságát. A járatok felkészítésének rendjétől, az indulási és fogadási eljárásokig sok mindent átdolgoztak, aminek meg is lett az eredménye. Az elmúlt másfél évben ugyanis 87% feletti volt a pontossági mutató.

Az októberi második helyezett egyébként az Aeroflot orosz légitársaság lett, amely 89.6%-os pontosságot ért el, míg a harmadik a SAS Scandinavian Airlines, amely 89.5%-kal teljesített ezen a téren, és nem sokkal maradt el a dobogós helyektől egy másik spanyol légitársaság sem, az Air Europa a maga 89.3 százalékával a negyedik lett – spanyol lapértesülések szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Légiszövetségi tagságot tekintve az első három helyezett alakulása a következő: az Iberia a oneworld, az Aeroflot a SkyTeam, a Scandinavian Airlines pedig a Star Alliance tagja.

A FlightStats által vizsgált 45 nagy nemzetközi légitársaság októberi átlaga 75.58% volt. Említésre érdemes, hogy az Iberiával szoros partnerségben álló British Airways igencsak rossz eredménnyel zárta a hónapot, 69.2%-os pontosságuk csak a 37. helyre volt elég.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!