Átvette első Sharklettel szerelt Airbus A320 típusú utasszállító repülőgépét India legnagyobb low-cost modellben működő légitársasága, az IndiGo.

Az IndiGo 2006 augusztusában kezdte meg működését és azóta a dél-ázsiai ország legnagyobb low-cost modellben működő légitársaságává nőtte ki magát. A vállalat flottája eddig összesen 61 darab Airbus A320-200-as típust számlált, azonban a ma átvett vadonatúj A320-as az első, amely üzemanyag fogyasztás csökkentő hatású Sharklet szárnyvégekkel rendelkezik.

A VT-IFI lajstromot viselő Airbus nemcsak üzemeltetője flottájában, hanem Indiában is az első, amely az európai repülőgépgyár legújabb szárnyvég technológiáját viseli.

A Sharklet egyelőre csak opcionálisan rendelhető tartozéka az A320-as típuscsaládnak. Az új generációs A320neo-kon azonban már az alapfelszereltség része lesz. A 2.4 méterre felnyúló, kompozit anyagokból készülő Sharkletek mintegy 4%-os üzemanyag takarékossághoz segítik hozzá a típust.

A kevesebb üzemanyag fogyasztás révén az üzemeltetők 100 mérfölddel hosszabb útvonalakra, vagy 450kg-mal nagyobb hasznos teherrel repülhetnek. Az IndiGo-t minden bizonnyal meggyőzte a Sharklet előnyössége, mivel minden további A320-asukat már ezzel a kiegészítővel vesznek majd át.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vállalat indulása előtt egy évvel, 2005-ben adott le 100 darab A320-asra rendelést és India első légitársasága volt, amely az új hajtómű opcióval kínált A320neo beszerzése mellett döntött. Az IndiGo 2011-ben 150 darab A320neo-ra és további 30 darab A320ceo-ra írt alá vásárlási szerződést.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!