A Wings Air lesz a világ legnagyobb ATR üzemeltetője: a légitársaság mai bejelentése értelmében további 27 repülőgépet rendelnek, amellyel összesen 60 darab ATR gyártmányú turbolégcsavaros repülőgépe lesz az indonéz légitársaságnak. A teljes flotta leszállítása 2015 végére várható – áll a repülőgépgyár közleményében.

Az indonéziai Lion Air regionális légitársaságaként működő Wings Air újabb 27 darab ATR 72-600 típusú turbolégcsavaros utasszállító repülőgépre írt alá vásárlási szerződést. Amire az ATR repülőgépgyár az összes megrendelt repülőgépet leszállítja a Wings Air lesz a világ legnagyobb ATR üzemeltetője. Korábbi megrendeléseivel együtt, ugyanis összesen 60 darab turbolégcsavaros ATR-je lesz a vállalatnak. Ezek típus szerinti megosztásban a következők: 20 darab ATR 72-500-as – ebből 16 darab már 2010 januárja óta aktív szolgálatban áll, és 40 darab új generációs ATR 72-600-as.

A további 27 repülőgépre szóló megrendelést az ezen a héten zajló Szingapúri Airshow-n jelentette be a vállalat. A megrendelés értéke mintegy 610 millió amerikai dollár. A Wings Air várhatóan 2015 végére lesz a világ legnagyobb ATR üzemeltetője, mivel ekkora várható a hatvanadik repülőgép átadása.

A Wings Air regionális járatok teljesítésére alkalmazza az ATR-eket, amelyek a kisebb városok légi összekötettésén túl ráhordó jelleggel szállítják az utasokat a nagyobb repülőterekre, ahonnan az anyavállalat, a Lion Air hosszított törzsű Boeing 737-900ER típusú sugárhajtású repülőgépei szállítják távolabbi célállomásokra az utasokat.

Az ATR 72-600-as maximum 74 utas szállítására alkalmasan székezhető be. A meghajtásról a Pratt & Whitney 127M típusú hajtóműve gondoskodik, amely hajtóművenként 2750 lóeros felszállási teljesítményre képes. A típus hatótávolsága pedig 1665km.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wings Airnek azért van szüksége újabb ATR repülőgépekre, hogy tovább szélesíthesse belföldi, illetőleg regionális járatainak hálózatát. Az új ATR-ek flottamodernizációs szerepet is betöltenek, mivel a légitársaság ezekkel a gépekkel kívánja leváltani a kiöregedett McDonnell Douglas gyártotta MD-82 és 83 típusú repülőgépeit.

ATR közleménye szerint az ázsiai-, illetőleg a csendes-óceáni piac a teljes értékesítésük 40%-át teszi ki 2005 óta. Napjainkban pedig már több, mint 250 ATR gyártmányú repülőgép teljesít szolgálatot a térségben. Ehhez jön hozzá további 80, egyelőre a rendelési várólistán sorakozó repülőgép.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!