A Malév Ground Handling (MGH) és az Aeroplex of Central Europe Légijármű Műszaki Központ (ACE) nyerte az Emirates október 27-től induló, naponta közlekedő, menetrend szerinti járatának földi és forgalmi kiszolgálását – közölte lapunkkal a cég.

Kapcsolódó cikk, előzmény Az Emirates Budapestje

Amint arról korábban az AIRportal.hu is beszámolt, az Emirates október 27-től nagy befogadóképességű, szélestörzsű Airbus A330-as repülőgépekkel napi rendszerességgel üzemelteti majd járatát Dubaj és Budapest között.

A világ negyedik legnagyobb légitársasága közvetlen a július közepén történt bejelentését követően írta ki a pályázatot az új járat budapesti földi kiszolgálására, melyen mindhárom, a budapesti repülőtéren működő földi kiszolgálást végző cég indult. A repülőgépek műszaki kiszolgálási – ún. line maintenance – feladatainak ellátására további két külföldi cég is pályázott az Aeroplex-en kívül.

Az MGH és az ACE közösen, komoly versenyt követően nyerte meg a naponta közlekedő prémium légitársaság utasainak és szélestörzsű repülőgépének földi kiszolgálását és műszaki támogatását is. Emellett az MGH nyerte meg az Emirates üzleti utasai számára nyújtott lounge szerződést is, így a járat prémium kiszolgálásra jogosult utasai az MGH exkluzív várójának szolgáltatásait vehetik majd igénybe Budapesten.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Malév Ground Handling (MGH) földi kiszolgáló járművei. (Fotó: MGH) | © AIRportal.hu

A Malév Ground Handling (MGH) földi kiszolgáló járművei. (Fotó: MGH)


A két, jelenleg állami tulajdonban lévő vállalat közel 70 éves tapasztalattal rendelkezik a földi kiszolgálás és a légijármű karbantartás területén. A cégek kiemelkedő biztonsági mutatókkal rendelkeznek és magas színvonalú szolgáltatást kínálnak partnereiknek. Az MGH és az ACE megbízható partnerként végzi több vezető európai légitársaság járatának kiszolgálását is a budapesti repülőtéren. Az MGH továbbá a legnagyobb tapasztalattal rendelkező lounge üzemeltető cég Budapesten, hozzájuk tartozik a kormányváró, a Mastercard Lounge és a Sky Court Lounge üzemeltetése is.

Fotó: Aeroplex | © AIRportal.hu

Fotó: Aeroplex

Az ACE számára az Emirates napi járatán közlekedő, Airbus A330-as géptípus kiszolgálása új kihívást jelent, hiszen a cég ezt az újabb típust most veszi fel a forgalmi kiszolgálási portfóliójába. A céghez új, Emirates kiszolgálásban is tapasztalt szerelő érkezik a forgalmi területre, illetve a már meglévő szakembereinek képzését is megkezdte a cég annak érdekében, hogy az október 27-i járatnyitásra minden készen álljon.

„Rendkívül büszke vagyok arra, hogy a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre érkező Emirates légitársaság gépeit a Malév Ground Handling Zrt. és az Aeroplex Kft. szolgálja ki 2014. október 27-től kezdődően.” – mondta el az AIRportal.hu-nak az ACE ügyvezetői és az MGH vezérigazgatói posztját betöltő Erdődi Zoltán.

„Örülök, hogy az Emirates a minőséget és a tapasztalatot választotta Budapesten. Ugyanakkor hozzá kell tennem, a munka nagyobbik része most kezdődik csak meg, hiszen az Emirates szigorú elvárásainak hosszú távon kívánunk megfelelni.” – tette hozzá a vezérigazgató.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!