Kína nemzeti légitársasága a kelet-közép-európai régiót is felvéve útvonalhálózatába Bécs repülőterét választotta május 5-én induló menetrendszerű járatai számára. Az Air China legújabb európai útvonala Barcelona városával együtt üzemel, a hét négy napján összeköttetést kínálva Pekinggel.

Az Air China Peking – Bécs – Barcelona vonalra fűzte fel legújabb európai járatát, amely a kelet-közép-európai térségben az osztrák fővárost tekintve az első, míg az Ibériai-félszigeten Madrid után a második célállomás lesz.

A hétfőnként, csütörtökönként, péntekenként és vasárnaponként igénybe vehető útvonalon a kínai légitársaság flottájának szélestörzsű Airbus A330-300 típusú gépei fognak közlekedni, amelyek fedélzete három komfortosztállyal működik, 30 üzleti, 16 prémium turista és 255 turista utasnak helyet biztosítva.

A május 5-én induló járat a menetrendje szerint 02:10-kor száll fel Pekingből és 06:10-kor érkezik Bécsbe, a schwechati repülőtérre, ahonnan 09:25-re repül át Barcelonába. Visszafelé 11:25-kor indul és 13:25-re van Bécsben, majd onnan útját véve 05:55-kor landol ismét Pekingben (helyi idők kerültek feltüntetésre).

Bécs esetében Pekinggel jelenleg egyedül az Austrian Airlines (AUA) kínál összeköttetést. Az osztrák légitársaság Boeing 767-300ER típusai közvetlen járatot repülnek, délután 16:45-kor indulva és 02:20-kor érkezve Kína fővárosába. Az AUA gépein viszont nincs prémium turista osztály, azok hagyományos kétosztályos elrendezésben, business és economy zónákkal működnek. Barcelonában pedig igazán űrkitöltő szerepe lesz az Air China megjelenésének, mivel az övék lesz az első járat, amely a katalán főváros és Peking között közlekedik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air China nemcsak zászlóvivő státuszánál, hanem méreténél fogva is Kína egyik legjelentősebb légitársasága, hetente több mint 100 járatot közlekedtetnek Európába, olyan jelentős fővárosokba, vagy régiós központokba mint például Madrid, London, Párizs, Frankfurt, Róma, vagy Moszkva. Teljes flottája több, mint 310 repülőgépet számlál.

Az Air Chinának a közös Star Alliance tagság révén egy fontos szövetségese van Bécsben, az Austrian Airlines, amely ugyancsak előnyére válhat az átszállások és ráhordások tekintetében a kínai fuvarozónak. Mitöbb Budapestről – ahonnan 2012 márciusa, a Hainan Airlines kivonulása óta nincs közvetlen kínai járat – is az AUA-val lehet eljutni Bécsbe, és május 5-e után a távol-keleti országból érkező üzletemberek és turisták is onnan jöhetnek legközelebb a magyar fővárosba.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!