Új terméket tesztel a földön és a levegőben egyaránt az Air New Zealand, az egyszer használatos műanyag vagy papír poharak helyett: a cég keksztésztából készült, ehető csészében szolgálja fel a forró italokat.

A Twiice által előállított, ehető kávéspohár (Forrás: twiice.co.nz)

A légitársaság a Twiice nevű új-zélandi céggel kötött megállapodás részeként fogott kísérletbe az elfogyasztható poharakkal.

A különleges ivóalkalmatosságokat a földön az aucklandi légikikötő exkluzív várójában, a levegőben pedig a légitársaság kiválasztott, Tasmaniára tartó járatain próbálhatják ki az utasok.

Az ehető pohár tartalmaz többek között lisztet, tojást, cukrot, vaníliaesszenciát és természetes vanília ízesítőt is.

Emiatt azonban a glutén-, tejtermék- és mogyoróallergiásoknak rossz hír, hogy a termékben nyomokban megtalálhatók az ezen allergiás reakciókat kiváltó összetevők is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Twiice garantálja, hogy az ehető pohár nemcsak addig marad finom és ropogós, amíg a kávé el nem fogy belőle, hanem még az után is.

A légitársaság közlése szerint ügyfeleik 8 millió kávéspoharat használnak el évente. Éppen ezért az Air New Zealand több lépést is tett már a fenntarthatóság jegyében. Október óta az utasok egyszer használatos műanyag helyett növényi alapanyagú pohárban kapják a kávéjukat. Bár ezek lebomló termékek, a légitársaság célja az, hogy a jövőben teljesen kiiktassa a felesleges hulladékot.