Kína légiközlekedési piaca egy újabb szereplővel, az Urumqi Airlines-szal bővül augusztus 29-től, melynek fő tulajdonosa, az így már 13 légitársaságot számláló portfólióval rendelkező HNA Group. Az Urumqi Airlines a Hszincsiang-Ujgur Autonóm Terület fővárosából Ürümcsiből üzemelteti majd belföldi járatait – a Travel Daily Asia értesülései szerint.

A fuvarozó indulása nem tűnik zökkenő mentesnek, ugyanis az első járat felszállását augusztus 15-ére tervezték, amely azonban mégsem tudott elindulni.

A késlekedés okáról nem közöltek információt, de azt tudni lehet, hogy a Kínai Polgári Repülési Igazgatóság (CAAC – Civil Aviation Administration of China) időben kiadta a vállalat repülési engedélyeit.

A légitársaság három Boeing 737-800 típusú utasszállítóval kezdi meg működését, melyeket a Hainan Airlines biztosít a start-up vállalkozás számára. A hajózó személyzet szintén a Hainan-tól érkezik, így tapasztalt pilóták és légi utaskísérők állnak a leendő utasok szolgálatára.

Az Urumqi Airlines kezdetben kizárólag belföldi útvonalakat kínál majd UQ járatkóddal, de a távlati célok között szerepel a nemzetközi piacra való kilépés is. Előbb azonban Hong Kong, Makaó, és Tajvan kerül fel a desztinációs térképre és csak ezután jöhet a határokon túli piacok meghódítása.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Hainan Airlines a vállalat 70 százalékát birtokolja, a maradék 30-at az Urumqi Urban Construction Investment Co Ltd. A HNA Group ezzel, már 13 légitársaság tulajdonosa lesz és a terjeszkedés biztosan tovább folytatódik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!