AZALJET márkanéven tervezi új diszkont szolgáltatás indítását az Azerbaijan Airlines (AZAL). A március végén induló low-cost üzletág az anyacég meglévő infrastruktúráját használná.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A 2016. március 28-án induló diszkont márka a légitársaság útvonalainak egy részét venné át low-cost modellben és az anyacég repülőgépeivel repülne.

Az AZALJET járatain – csakúgy mint a legtöbb diszkont légitársaság járatain – külön kellene fizetnie az utasoknak a feladott poggyászért és a fedélzeti ellátásért.

Az Azerbaijan Airlines egyes útvonalain 2015 augusztusa óta már részben, 2016 február 1-től pedig teljesen bevezették a low-cost üzleti modellt és mivel a cég sikeresnek ítélte a kezdeményezést, a külön márkanév létrehozása mellett döntöttek.

A diszkont és a hagyományos márkák szétválasztását követően az Azerbaijan Airlines tisztán a hagyományos modellben működik tovább, azaz a repülőjegyek árában továbbra is benne foglaltatik majd a feladott poggyász és a fedélzeti ellátás.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új üzletágtól a diszkont légitársaságok elmúlt években tapasztalt sikeréhez hasonló felfutást és nyereségességet vár a légitársaság és azt, hogy így sikeresebben tudnak versenybe szállni mind a hagyományos, mind a low-cost modellben működő versenytársakkal szemben.

Az AZALJET egyes hírek szerint Tel Aviv kivételével a három és fél óra alatt lerepülhető útvonalakat venné át az anyacégtől. Az egyelőre nem dőlt el, hogy a low-cost üzletág külön légi-üzemeltetési engedély, vagy az anyacég AOC-je alatt repül-e majd.

A cég közleménye a “fapadosításról” szóló döntés okaként hangsúlyozza, hogy a Turkish Airlines low-cost ágazata az Anadolu Jet már most is üzemeltet diszkont járatokat az ország egyes régióiba, ahogy a török Pegasus és Atlasjet légitársaságok is tervezik diszkont járatok indítását. A közlemény a Wizz Air márciusra tervezett Budapest – Baku járatainak újraindulását is megemlíti.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!