Bemutatkozó roadshowra indul a Sukhoi Superjet. Az orosz repülőgépipar legújabb fejlesztésű sugárhajtású utasszállító repülőgépe május 3-án indul 6 ázsiai országot érintő útjára – adta hírül mai közleményében a Sukhoi repülőgépgyár.

Május 3-án hat ázsiai országot, Kazahsztánt, Pakisztánt, Indonéziát, Vietnámot, Laoszt és Mianmárt érintő bemutatkozó útra indul a Sukhoi Superjet 100 típusú regionális utasszállító repülőgép. Az orosz repülőgépgyár a 95005 gyári számú és RA-97005 lajstromot viselő Superjetjével fogja teljesíteni a „Welcome Asia” nevű programját.

A gyári Sukhoi színeket viselő repülőgépet teljesen berendezett, kétosztályos fedélzettel mutatja be a gyártó, hogy a leendő ügyfelek minél átfogóbb képet kaphassanak a típus szolgáltatási színvonaláról. A 2010-es gyártású PowerJet SaM146 sugárhajtóművekkel szerelt repülőgép nemcsak földi bemutatkozót fog tenni az egyes országokban, hanem a gyáriak bemutató repüléssel is kedveskedni fognak ügyfeleik, valamint a sajtó munkatársai számára.

A roadshow május 3-án a kazahsztáni Asztanában veszi kezdetét, ahol az idei KADEX nemzetközi kiállításra érkezik a típus. Ezt követően május 5-én Pakisztán legnépesebb városába, Karacsiba repül a Superjet, hogy ott is kétnapos bemutatkozót tegyen.

A túra következő állomásaként május 7-én Mianmár fővárosában, Nepjidában, majd május 9-én az indonéziai Dzsakartában is leszáll az orosz repülőgépipar nagy reménysége. A túra végül május 11-én Laosz fővárosában, Vientiánban, illetőleg május 14-én Vietnám fővárosában, Hanoiban zárul.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Sukhoi Superjet jelenleg két légitársaságnál áll szolgálatban, az első üzemeltetőnél az örmény Armaviánál és az orosz nemzeti légitársaságnál, az Aeroflot Russian Airlinesnál. Az előbbi egy, míg utóbbi már hét Superjetet állított forgalomba rövidtávú útvonalain.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!