Az Olympic Air bejelentette, hogy 2013. március 30-án a jelenleg a flottjában üzemelő kettő Airbus A319-es, valamint három A320-as repülőgép távozni fog, mivel a vezetőség gazdasági okokra hivatkozva a nyári menetrendre jelentősen átszervezte a cég működését. Ebből kifolyólag erre az öt darab repülőgépre már nem lesz szükség a továbbiakbanírja a CH Aviaton portál

Nem először akadnak pénzügyi gondjai a légitársaságnak. A cég eredetileg Olympic Airlines néven,1957-ben indította első járatát, azonban a pénzügyi problémák, és a csökkenő kereslet a görög piacon végül 2009. szeptember 29-én csődbe vitte a céget. Az új helyettes 2 nappal később már el is kezdte az üzemelést Olympic Air néven.

Ez azt is jelenti egyben, hogy több regionális útvonal is megszűnik, melyeket az athéni bázisrepülőtérről repültek eddig. Ezek közé tartoznak a Tel Avivba, valamint Larnacára üzemeltetett járatok. A belföldi járatokra is kihatással lesz a jelentősen megkurtított repülőgéppark, így megszűnik a Thessalonikiből repült desztinációk nagy része, mint például Chania, Heraklion, Mykhonos, Rodosz, és Szantorini repülőterére üzemeltetett járatok.

A nyári menetrendben történő üzemelést mindösszesen 8 darab Dash-8 Q400-as, és 2 darab Dash-8 100-as repülőgép fogja biztosítani.

Az Olympic Air-t a rivális, és jóval sikeresebb Aegean Airlines már többször megpróbálta felvásárolni. Első kísérlete 2010-ben volt, de az Európai Bizottság a versenyszabályokra és különböző jogi akadályokra hivatkozva elutasította azt, annak ellenére, hogy a két légitársaság már megegyezett az összeolvadásról, mégpedig úgy, hogy az Aegean Airlines márkanevet szüntették volna meg.

A második kísérletet 2012. október 21-én jelentette be az Aegean Airlines. Ha a 75 millió eurós üzletre rábólint az Európai Bizottság is, akkor a két légitársaság megtartja a saját nevét, és arculatát, csupán a tulajdonosi körben lesznek történnének változások, és az Olympic Air sokkal biztosabb anyagi háttérrel rendelkezhetne.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A most a flottát elhagyó repülőgépek, az Olympic Air felvásárlásától függetlenül valószínűsíthető, hogy az Aegean Airlineshoz kerülnek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!