A budapesti reptéren dolgozók és a ferihegyi gépmozgásokat figyelő repülésrajongók számára is jól ismert repülőgép szenvedett balesetet tegnap este Szomáliában. Az egyiptomi Tristar Air Airbus A300-B4 típusú cargo repülőgépet Mogadishu reptér közelében érte a baleset. A repülőgép rendszeresen teljesített járatokat Európa repülőtereire és korábban többször járt Ferihegyen is.

Képek helyi híroldalak Twitter oldaláról

A SU-BMZ lajstromjelű, csaknem 35 éves, Airbus A300-B4 típusú cargo repülőgép Afgooye település közelében hajtott végre kényszerleszállást, miután a baleset helyszínétől körülbelül 12 mérföldre található Mogadishu repülőterén többször próbált leszállni sikertelenül.

A fedélzeten tartózkodó hat fő közül ketten szenvedtek könnyebb sérüléseket, a többiek sértetlenül úszták meg a balesetet.

Az első jelentések szerint a repülőgép futóműveivel volt probléma, más értesülések szerint a repülőtéren nem voltak alkalmasak a körülmények a sötétedés utáni leszálláshoz, kitérő repülőtér eléréséhez pedig nem volt elegendő üzemanyag a fedélzeten.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kép a balesetet szenvedett repülőgépről. (Fotó: AIRportal.hu, Amszterdam, 2010.) | © AIRportal.hu

Kép a balesetet szenvedett repülőgépről. (Fotó: AIRportal.hu, Amszterdam, 2010.)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!