A leszállás közben szenvedett balesetet az Air Canada Airbus A320-as repülőgépe. A légitársaság AC 624-es számú, menterend szerint közlekedő járatát teljesítő repülőgép Toronto Pearson Nemzetközi Repülőtérről tartott az új-skóciai Halifax Stanfield Nemzetközi Repülőtérre, ahol a baleset történt szombaton, helyi idő szerint éjfél körül.

A C-FTJP lajstromjelű Airbus A320-as fedélzetén 133 utas és 5 fős személyzet tartózkodott a légitársaság közlése szerint, melyből 25 ember könnyebben megsérült a balesetben.

Az Air Canada közleménye szerint 23 embert szállítottak kórházba megfigyelésre és kezelésre. A légitársaság közlése szerint egyik sérült sincs életveszélyben.

A balesetet szenvedett, MSN 233-as gyártási számú Airbus 1991. július 10-én hajtotta végre első repülését, azaz csaknem 24 éves repülőgép volt. A repülőgép jelentős károsodásokat szenvedett a balesetben az ASN adatlapja szerint.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A helyszínen készült, utasok által tweet-elt fotók és helyi lapértesülések szerint a repülőgép a még futópálya küszöbe előtt és keményen ért földet, a leszállást követően pedig kicsúszott a futópályáról és egy hóval borított részen állt meg.

A repülőgép futóművei kiszakadtak a helyükről és a repülőgép bal oldali hajtóműve is leszakadt. Az utasokat vészcsúszdák segítségével szállították ki a repülőgépből.

A baleset időpontjában erős hóesés volt Halifaxban az időjárási adatok és a képek tanúsága szerint.

A repülőteret a reggeli órákig lezárták, ahol az esemény idejében egy áramszünet is bekövetkezett egy elektromos vezeték szakadása miatt. Később azt is megerősítették, hogy az A320-as szakított el egy, a repülőtér határán húzódó elektromos vezetéket.

A repülőgép a balesetet megelőzően körülbelül 30 percen keresztül várakozott arra, hogy a leszállásra alkalmassá váljanak a körülmények.

A leszakadt hajtómű pár száz méterre a repülőgéptől állt meg

Balesetet szenvedett egy Air Canada A320-as Halifaxban

Forrás: RT@Youtube

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!