Helyi idő szerint szombaton a hajnali órákban balesetet szenvedett a laoszi légierő Antonov 74TK-300 RDPL-34020 lajstromjelű repülőgépe Xieng Khouang repülőtér közelében – az aviation-safety.net információi szerint.

A repülőgép fedélzetén összesen húsz ember tartózkodott, köztük volt a laoszi védelmi miniszter és felesége is.

Az első híradások 5 ember, köztük a miniszter és Vientiane, laoszi főváros polgármesterének halálát erősítették meg, más híradások azonban csak 3 túlélőt említenek.

Az MTI információi szerint a fedélzeten tartózkodott a laoszi védelmi miniszter, az ország kormányfőhelyettese, Duangcsaj Phicsit és felesége, valamint a közbiztonságért felelős miniszter, Thongban Szengaphon, Vientián polgármestere és a laoszi kommunista párt propaganda főosztályának vezetője is. A Bangkok Post című újság értesülése szerint a balesetben mindannyian meghaltak. A laoszi kormány hivatalosan csak a baleset hírét erősítette meg. A laoszi védelmi minisztérium egyik, névtelenül nyilatkozó tagja azt azonban elismerte, hogy a miniszter életét vesztette.

A LaosToday Twitteren megosztott képe szerint a balesetet szenvedett repülőgép sűrű növényzettel borított területen ért földet:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!