Balesetet szenvedett a Trigana Air Boeing 737-400-as áruszállító repülőgépe a jakartai Halim Perdanakusuma nemzetközi repülőtéren.

Az indonéz légitársaság harminckét és fél éves, PK-YSF lajstromjelű, Boeing 737-4Y0 típusú repülőgépe Jakartából indult az indonéziai Makassar város repülőterére, négy fős személyzettel a fedélzetén.

A felszállást követően a személyzet az út megszakítása és a visszafordulás mellett döntött, mert a jobb oldali főfutóműnél problémát észleltek, amelyet nem sikerült orvosolnia a pilótáknak.

A repülőgép kényszerleszállást hajtott végre, a földet érést követően a Boeing 737-400-ast a bal oldali főfutóján, orrfutóján és a jobb oldali hajtóműgondolán csúszva fékezte le a személyzet.

A futópálya vége felé a repülőgép a szilárd burkolatról jobb oldalra lesodródva a füves területen állt meg, eközben a még két ép futómű is összecsuklott, vagy kiszakadt a helyéről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Gerry Soejatman – Twitter

A baleset során személyi sérülés nem történt, de a repülőgépben súlyos károk keletkeztek.

Az érintett futópályát a repülőgép eltávolításáig le kellett zárni.

A JACDEC adatai szerint a Trigana Air Service flottájának átlagéletkora közel 30 év, az elmúlt három évtizedes története során a légitársaság 13 repülőgépét veszítette el balesetek során, ebből három Boeing 737-es volt, a balesetekben összesen 81 ember veszítette életét.