Április 14-én vasárnap, helyi idő szerint délután három óra körül balesetet szenvedett a mozambiki légierő egyik Mi-8-as szállítóhelikoptere az ország északi részén.

Forrás: Fighter Jets World

A helyi rendőrség és fegyveres erők közlése szerint a 079 oldalszámot viselő Mil Mi-8-as helikopter logisztikai feladat ellátása közben szenvedett balesetet a Mozambik északi részén található Cabo Delgado tartományban.

A gép egy sűrű aljnövényzettel borított területen az oldalára borulva állt meg, a farokrész leghátsó darabja – rajta a faroklégcsavarral – pedig letört.

Azt nem lehet tudni, hogy a gépen hányan utaztak, de a hivatalos közlés szerint a kemény földet érést és a borulást mindenki megúszta könnyebb sérülésekkel
– írja a Fighter Jets World.

Cláudio Langa rendőrségi szóvivő nyilatkozata szerint a balesetet feltehetően műszaki hiba okozta, a pontos ok feltárása a légierő helyszínre küldött szakértői csapatának feladata lesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vizsgálat lefolytatását és a műszaki mentéshez szükséges eszközök helyszínre juttatását nehezíti, hogy a gép nehezen megközelíthető helyen, mocsaras területen ért földet.

A térségben emellett a mozambiki fegyveres erők 2017 óta harcolnak meg nem nevezett gerillacsoportok ellen, akiknek könnyű célpont lehet a roncs és a rajta dolgozó szakértők csapata.

Forrás: Fighter Jets World