Megérkezett Bangkokba a Thai Airways International első Boeing 787-es utasszállító repülőgépe. A távol-keleti légitársaság a múlt héten, július 18-án vette ünnepélyesen flottájába az első Dreamlinert.

Kapcsolódó cikk, előzmény Fotó a Thai Airways első Dreamlineréről

A Thai Airways a 787-es típuscsalád legkisebb, 8-as szériáját választotta, de a későbbiek folyamán, 2017-től a hosszabb törzsű, 9-es is megjelenik majd a flottában. Jelen állás szerint összesen 8 darab lesz, hat 787-8-as és kettő 787-9-es annak a szerződésnek az értelmében, amelyet a légitársaság az amszterdami székhelyű AerCap lízingcéggel kötött.

A thaiföldi nemzeti légitársaság Rolls-Royce Trent 1000-A típusú hajtóművekkel rendelte 787-8-asait, amelyek fedélzete két-osztályos elrendezésben egyenként összesen 264 utas szállítására lesznek alkalmasak. A kabinban 24 üzleti és 240 turista ülés várja az utasokat.

Összehasonlításképp, a Thai Airways-zel azonos, Star Alliance légiszövetségben működő LOT Polish Airlines három osztályon 252 ülésesre konfiguráltatta 787-8-asait, de ugyanígy példaként hozható az Air Canada is, amelynek ezen típusai ugyancsak három osztályon összesen 251 utast vehetnek fedélzetükre.

Az első Dreamliner ünnepélyes fogadása Bangkokban


Forrás: Thai Airways YouTube Csatorna

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!