Barcelonával szélesíti az európai kontinenssel való összeköttetéseit a LATAM Airlines Group, amely októbertől indít járatot a spanyol nagyvárosba. A nyári csúcsban pedig a Madriddal való kapcsolat is sűrűsödik, ezzel erősítve a légitársaság nemzetközi útvonalhálózatát.

Barcelonát hetente háromszor a TAM fogja repülni A330-200-as típusaival. (Fotó: Konstantin von Wedelstaedt - Wikimedia) | © AIRportal.hu

Barcelonát hetente háromszor a TAM fogja repülni A330-200-as típusaival. (Fotó: Konstantin von Wedelstaedt – Wikimedia)

Barcelona a LATAM Airlines Group hatodik európai célpontja lesz Madridot, Párizst, Milánót, Frankfurtot és Londont követően. A járat október 1-jén indul, amelyet a csoport brazil tagja, a TAM fog repülni, szélestörzsű Airbus A330-200-as típusaival.

A LATAM legújabb, São Paulóból elérhető úti célja a társaság közlése szerint már foglalható, a jegyértékesítő rendszereik tartalmazzák az ősztől hetente háromszor igénybe vehető barcelonai járatokat. Az útvonalra állított A330-as fedélzetén összesen 215 utasnak van férőhely, amelyből 32 PremiumBusiness, 183 pedig Economy osztályú.

A LATAM-nak Barcelona a második spanyolországi célpontja lesz. A délnyugat-európai országban eddig kizárólag a fővárosba, Madridba voltak járataik, amelyeket a nyári csúcsszezonra tekintettel idén sűríteni is készülnek, heti szinten plusz három összeköttetést beiktatva.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A TAM a június 25. és szeptember 30. közötti időszakban heti tízre emeli madridi járatai sűrűségét, a szezon három extra járatára a flotta A330-200-as típusait állítva, miközben a másik hét járaton továbbra is Boeing 767-300ER gépek közlekednek São Paulóból. A Madridba egyébként Boeing 787 Dreamlinereivel repülő LAN szeptember 20-tól ugyancsak három járattal sűrít, így Santiago de Chiléből is heti tízszer lesz járat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!