Egy vadonatúj hosszú távú járattal nyitotta a júniust a Vienna Airport, amely az Ethiopian Airlines addisz-abebai járatát köszönthette rögtön a hónap második napján. A Star Alliance szövetséges afrikai légitársaság azóta a hét négy napján közlekedik Bécsbe, ahonnan még Stockholmba is tovább repül.

Június 2-án, a menetrendjének megfelelően kora reggel 05:50-kor ért földet az Ethiopian Airlines legújabb, Boeing 757-es (ET-AMT) teljesítette bécsi járata, amelyet természetesen az ilyenkor szokásos módon ünnepélyes vízsugaras köszöntés fogadott Schwechaton.

A légitársaság ettől kezdve hétfőnként, szerdánként, csütörtökönként és szombatonként üzemelteti a svéd fővárossal, Stockholmmal egybe fűzött vonalat, amelyre a flotta Boeing 757-200, illetőleg Boeing 767-300ER típusai vannak kijelölve.

A gépek (ET 724) éjjel 00:01-kor szállnak fel Addisz-Abebából és 05:50-kor érkeznek Bécsbe, ahonnan 06:50-kor repülnek tovább Stockholmba, ahová aztán 09:00-kor érkeznek. Onnan viszont csak este 20:00-kor veszik vissza útjukat Bécsbe, ahonnan a 22:10-es leszállást és szükséges járatkiszolgálást követően 23:10-kor szállnak fel (ET 725) Addisz-Abeba felé. Az etióp fővárosba pedig másnap reggel 07:05-kor érkeznek meg.

Magyarországi utasokra is számít az Ethiopian

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Légitársasági és repülőtéri vezetők a nyitójárat alkalmából a Bécsi Szépművészeti Múzeumban tartott fogadáson június 2-án, középen egy Dreamliner modellel. Az etióp légitársaság a Boeing 787-es első afrikai üzemeltetője. (Fotó: Ethiopian Airlines)

A Ethiopian Airlines bécsi megjelenése nemcsak az osztrák fővárosnak, annak turisztikai forgalmának és nem utolsó sorban régiós üzleti-, és konferencia központ jelentőségének szól, hanem legalább annyira a közép-európai térségnek, így a cseh, a szlovák és magyar fővárosoknak egyaránt.

A légitársaság ugyanis ezek felé is nyitni kíván a bécsi összeköttetéssel és vonzó, rajtuk keresztül elérhető célponttá tenni Afrikát.

Mindebben nagyrészt számít szoros partnerére, a Star Alliance révén szövetséges Austrian Airlines-ra (AUA), amelynek járataival az Etiópiából érkezők tovább repülhetnek szerte Európában, míg visszafelé tekintve pedig ráhordóként működhet az Ethiopian gépeire.

Az AUA bécsi járatával például a magyar utazóközönség is minden eddiginél könnyebben elérheti az Ethiopian Addisz-Abebába tartó járatát, amelyre eddig csak messzebb, Frankfurtban, vagy Rómában volt esély, sőt a jegyfoglalásban is van segítség. Az Ethiopian Airlines ugyanis az Aviareps magyarországi irodáját bízta meg itteni képviseletének ellátásával.

Az üzleti előnyöket növelő további tényező, hogy az Ethiopian Airlines ráadásul kereskedelmi jogot is tudott szerezni Bécs és Stockholm közötti járatára, így oda is árusíthat jegyeket, töltheti az utasokat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!