Amszterdam, Bécs, Frankfurt és Róma lesznek azok a városok, ahova a tajvani China Airlines közlekedteti majd menetrend szerinti járatain az Airbus A350-900 típusú repülőgépit 2016. végétől.

A tervek szerint a tajvani légitársaság júliusban veszi át első A350XWB repülőgépét, melynek végszerelése már januárban megkezdődött az európai repülőgépgyár toulouse-i üzemében.

Az A350-es szolgálatba állítását követően a China Airlines amszterdami és római járatai közvetlen járatokká válnak, azaz közbenső megálló nélkül közlekednek majd, a frankfurti járat pedig minden nap közlekedik majd.

A bécsi járatok hetente három, az amszterdamiak hetente négy, a rómaiak pedig heti kétszer közlekednek majd 2016. decembertől a légitársaság közleménye szerint.

Összesen 14 darab a legmodernebb Airbusból

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Végszerelő soron a China Airlines első A350-ese. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

Végszerelő soron a China Airlines első A350-ese.
(Fotó: Airbus)

A China Airlines összesen 14 darab Airbus A350-900 XWB típusú repülőgépre rendelkezik érvényes megrendeléssel.

A repülőgép első sorban a légitársaság hosszú távú útvonalain fog szolgálatot teljesíteni, európai, észak-amerikai és ausztráliai célpontokra, de bevetik majd néhány kiemelt regionális útvonalon is.

Az A350XWB repülőgépek fokozatosan váltják majd le a China Airlines flottájában a 24 darab A330-as mellett jelenleg szolgálatot teljesítő a 6 darab négyhajtóműves kevésbé gazdaságosan üzemeltethető Airbus A340-es repülőgépet.

Ajánló Kipróbáltuk a Qatar Airways vadonatúj Airbus A350 XWB-jét

Az Airbus és a Qatar Airways meghívásának köszönhetően elsők között próbáltuk ki az új Airbus A350 XWB repülőgépet, melyet az európai repülőgépgyártó december 22-én, a franciaországi Toulouse-ban adott át a Qatar Airways-nek, a típus első üzemeltetőjének. Részletek…

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!