A szerződésben meghatározottakhoz képest korábban megszünteti a British Airways az Atlas Air-rel kötött egyezséget. Ennek keretében három, a Global Supply Systems által üzemeltetett Boeing 747-8F teherszállító repülőgép közlekedett a brit légitársaság megrendelésére. A British Airways 2014 áprilisának végétől kivonul a teherszállító piacról és a Qatar Airways lesz a következő stratégiai partnere.

“Az Iberia és a British Airways cargo üzletágának egyesítésével, IAG Cargo néven megálmodott csoport létrejöttét követően megvizsgáltuk a hosszútávú teherszállító programunkat. Ez a vizsgálat figyelembe vette az utasszállító flottánkon elérhető növekvő cargo kapacitást, valamint a teljes légi szállításra vonatkozó előrejelzéseket és e szerint hoztuk meg azt a stratégiai döntést, hogy átdolgozzuk a teherszállító ágazatunkat.” – nyilatkozta a CargoFacts.net-nek Steve Gunnning, az IAG Cargo vezérigazgatója.

Májustól a Qatar Airways által üzemeltetett Boeing 777F típus közlekedik majd Hong Kong és London között, hetente ötször, valamint a British Airways cargo útvonalainak a kiszolgálása a jövőben az utasszállító járatok keretében megy majd végbe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!