Megvan a pontos lista: a Sólyom Airways az AIRportal.hu rendelkezésére bocsátotta a hamarosan Ferihegyre érkező, hat Boeing 737-500-as gyártási sorozatszámait. Az első repülőgép napokon belül átadásra kész.

A médiában az elmúlt hetekben számos találgatás látott napvilágot a Sólyom Airways repülőgépeiről, azoknak előéletéről, a nemzetközi internetes adatbázisok információi alapján.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Sólyom Hungarian Airways hat darab Boeing 737-500-as repülőgép lízingjéről állapodott meg az angol European Aviation Limited céggel. Az első repülőgép, amely a HA-SHA lajstromjelet és az Álmos Vezér nevet kapja majd, augusztus 18-án, vasárnap délután érkezik Ferihegyre Bournemouth-ból.

A Boeing 737-500-asok pontos adatai

A Sólyom Airways-től kapott gyártási sorozatszámok (MSN) szerint az új magyar légitársaság flottájának első hat Boeing 737-500-as repülőgépe 1990-1992 között teljesítette első repülését, azaz a flotta átlagéletkora kb. 22.5 év lesz. A repülőgépek mindegyike CFM56-3C-1 típusú hajtóművekkel van felszerelve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mind a hat repülőgép Skandináviában kezdte a pályafutását, majd volt, amelyik a British Airways-nél is repült. A Boeingek közül kettő tartózkodott korábban Ferihegyen hosszabb ideig, amikor az Aeroflot Nord/Nordavia színeiben az Aeroplexnél tárolták őket.

A hat repülőgép közül négy darabot (MSN 24648, 24274, 24645 és 24647) alakítottak át VIP szállításra is alkalmas repülőgéppé, miután a hagyományos légitársaságok kivonták őket a menetrend szerinti forgalomból. A 24754 és a 25065 sorozatszámú ex. Nordavia gépeket Budapestről történő átrepülésük óta Bournemouth repülőterén tárolták.

A pontos lista a Sólyom Airways Boeing 737-500-as repülőgépeinek sorozatszámairól és előéletéről.


Napokon belül átadásra kész az első Sólyom gép

Az interneten fellelhető információk és friss fotók tanúsága szerint a 24648 sorozatszámú, VP-CAJ lajstromjelű repülőgép függőleges vezérsíkját már be is festették a Sólyom Airways színeibe.

A 24274 számú, N274EL lajstromjelű gép is a bournemouth-i repülőtér festőhangáraiban van, a 24754 számú, VP-BXN lajstromjelű gépet pedig teljesen fehér festésben fotózták az elmúlt hetekben, ez utóbbi gép jelenleg karbantartás alatt van.

Az első Ferihegyre érkező repülőgép nem a médiában és internetes adatbázisokban beharangozott ex. Nordavia (VP-BXN) repülőgép, hanem a korábban VIP repülőgéppé átalakított VP-CAJ (MSN: 24648) lajstromjelet viselő Boeing 737-500-as lesz, az AIRportal.hu információi szerint. Ezt alátámasztja az is, hogy ezt a repülőgépet már befestett vezérsíkkal fotózták Bournemouth-ban 2013. augusztus 11. vasárnap reggel. Update: A repülőgépre már a HA-SHA lajstromjelet is felfestették.

A Sólyom Airways-től származó információk szerint a Boeing 737-500-as repülőgépeik 110 üléses (12 business és 98 turista) konfigurációban fognak repülni, a gépek várhatóan már ezzel a székezéssel érkeznek majd Ferihegyre a lízingcégtől.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!