Huszonöt év után ismét minden argentínai tartományba el lehet jutni az Aerolíneas Argentinas gépeivel, miután a légitársaság bejelentette, március 9-től az eddigi fehér foltot, Entre Ríos fővárosát, Paranát is felveszi útvonalhálózatába.

Entre Ríos Argentína huszonhárom tartományának egyike, amely a dél-amerikai ország keleti részén fekszik, repülővel azonban utoljára 1988-ban az Austral Líneas Aéreas járatával lehetett ide eljutni, amely akkor még nem volt a nemzeti légitársaság, az Aerolíneas Argentinas része. A társaság ez idő tájt a British Aircraft Corporation által gyártott sugárhajtású BAC-111 típusával repült hetente hatszori gyakorisággal.

Napjainkban az Aerolíneas Argentínasnak ez lesz a harminchatodik belföldi célállomása, amellyel egész Argentínát behálózzák a járatok. A paranái járat március 9-én indul a Buenos Aires belvárosi repülőterének számító Aeroparque de Jorge Newberry-ről. Az útvonalon a már Aerolíneas Argentinas regionális leányaként működő Austral, összesen 96 üléses Embraer E-190 típusai fognak közlekedni a hét minden napján.

Az Austral egyik Embraer E-190-es típusa. (Fotó: Embraer)


Az Austral 2010 szeptemberében az első két gép megérkeztével vezette be flottájába az Embraer E-190-est, amelyből ma már 22 darab teljesít szolgálatot két-osztályos fedélzeti elrendezésben. A légitársaság legutóbb tavaly áprilisban jelentette be, hogy tovább bővíti az állományt és még két E-190-est rendel az eredetileg húszas flottát kiegészítve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A brazil repülőgépgyár megnövelt hatótávú (AR – Advanced Range) E-190-es típusai 4000 km-es teljesítményük révén teljes lefedettséget tudnak biztosítani az argentin zászlóvivő belföldi útvonalain, de a határon túli fontos régiós célpontokra, mint Rio de Janeiro, vagy São Paulo is képesek elrepülni.

De miért is figyelemre méltó mindez? Azért, mert az állami tulajdonú légitársaságnak sikerült elérnie négy évvel ezelőtt, az E-190 flotta felállításakor kitűzött célját, Argentína minden tartományi központja korszerű légi járattal elérhetővé vált, bekerült a légiközlekedés vérkeringésébe, amellyel kapcsolatban Cristina Fernández de Kirchner, az ország elnök Asszonya (fenti képünkön, jobbra) többször is egyértelművé tette, a gazdasági fejlődés zálogát látja benne, mint ahogy eredendően abban is, hogy annak idején megmentették a szakadék szélén táncoló nemzeti fuvarozót.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!