Műszaki hiba miatt behúzott orrfutóval landolt a Myanmar National Airlines Embraer E190-ese a mandalay-i repülőtéren, a balesetben senki nem sérült meg.

Az Aviation Safety Network bejegyzése szerint az XY-AGQ lajstromú, az adatbázisok szerint 10,5 éves Embraer E190-es az UB103-as járatot teljesítve Yangonból Mandalay-be repült vasárnap reggel, és a gépen a landolás előkészületeiig minden rendben zajlott.

Amikor a leszállás előtt kiengedték a futóműveket, az orrfutó nem nyílt ki, a pilóták megpróbálták a vészmegoldással is, de ez szintén sikertelen volt.

Ez után a repülőgép kétszer is alacsony áthúzást hajtott végre, hogy a földi egységek megfigyelhessék az orrfutó helyzetét, amely teljesen behúzott állapotban maradt.

A pilóták némi kerozin elégetése és az utasok felkészítése után landoltak, a videók szerint a gép stabilan ért földet, majd hosszan az orrán csúszott, de egyenes vonalban haladt. A fedélzeten tartózkodó 82 utas közül senki sem sérült meg, bár egyes beszámolók szerint nagy volt a pánik a fedélzeten, amikor kiderült, műszaki gondjaik vannak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A mianmari sajtó beszámolója szerint a gép a landolás közben nem szerzett komolyabb sérüléseket.