Behúzott orrfutóval szállt le az amerikai Jetblue légitársaság Embraer ERJ-190-100 típusú repülőgépe a Bahamákon.

A JetBlue 29-es számú járata Washingtonból tartott a Bahamák legnagyobb repülőterére, Nassauba, amikor a személyzet a célrepülőtér megközelítésekor észlelte a technikai hibát.

A N273JB lajstromjelű repülőgép személyzete a leszállást megelőzően a futóművek kiengedésekor hibajelzést kapott az orrfutóról, ezért megszakították a megközelítést.

A hibát ezt követő várakozás során sem sikerült megoldani és egy későbbi áthúzásnál a földi személyzet is megerősítette, hogy az orrfutó nem nyílt ki.

Mivel az orrfutót nem sikerült kiengedni a repülőgép behúzott orrfutóval hajtotta végre a leszállást a nassaui repülőtér 14-es számú futópályájára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Helyszíni fotó a Twitterről

A repülőgép orrát csak a lehető legkisebb sebességnél engedték le a pilóták a futópálya betonjára, amely végül a két főfutóra és a repülőgép orrára támaszkodva állt meg.

A helyszínen készült videofelvétel szerint miután a repülőgép személyzete az előírásoknak megfelelően végrehajtotta a leszállást, a repülőtéri tűzoltók oltóanyaggal borították be a repülőgép orr részét, megelőzendő az esetleges tüzet, majd kiszállították az utasokat és a személyzetet.

A baleset során az első hírek szerint nem sérült meg senki, a repülőgépben keletkezett károkról nincs egyelőre információ – az ASN adatlapja szerint.

Videó a repülőgép leszállásáról

Forrás: Keno Munnings-Youtube

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!