December 10-én a LOT bemutatta a 2014-es nyári menetrendjét, amellyel egy időben a foglalási rendszer ide vonatkozó része is frissítve lett. A következő nyári menetrend számos járat gyakoriságát vonzza magával, csak úgy, mint az Európai Bizottság által előírt átalakítási tervnek köszönhető változásait is.

A 2014. március 31-től érvényes menetrend egyik legfigyelemreméltóbb eleme a tavasztól újrainduló Varsó-Róma útvonal, amely április közepétől, bő egy héten keresztül a légitársaság legnagyobb és egyben legújabb, Boeing 787 Dreamliner típusával közlekedteti majd, mindezt a II. János Pál pápa szentté avatására Rómába látogató lengyel hívők nagy számára való tekintettel.

A nyári menetrendtől több európai járaton is várható kapacitás növelés, ezzel reagálva a piaci igényre, így több közép- és kelet-európai célállomásra, mint például Prága, Belgrád, Moszkva, valamint fővárosunk Budapest irányába is megnövekedik a légitársaság járatainak száma. Ezek a további járatok a délutáni hullámban érkeznek majd a célállomásokra. Ezeken felül Milánó, Stockholm, Brüsszel is érintett lesz a járatok gyakoriságának növekedésében.


Ami a lengyel nemzeti légifuvarozó hosszútávú járatait illeti az átszálló utasok érdekeit is igyekeztek figyelembe venni az új, délutáni hullámban közlekedő járatok esetében, így a Varsó-Peking útvonalon való továbbutazás is sokkal kényelmesebb lesz az utazóközönség számára. A számítások szerint várhatóan a tranzit utasok száma a szezon folyamán 40%-kal növekedhet meg.

A Chicago, New York, illetve Toronto irányába közlekedő útvonalak egy állandó délutáni menetrenddel üzemelnek majd, várhatóan a legnagyobb igénnyel rendelkező hónapok során, ami a májustól szeptemberig tartó időszakot jelenti.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A bejelentést követően a foglalási rendszerből eltűnnek a lengyel regionális repülőterekről foglalható országhatáron túli járatok, amelyek mostantól csak és kizárólag a fővároson keresztül lesznek elérhetőek, ezzel is kielégítve az Európai Bizottság által előírt követelményeket, amelyek a vállalati átstruktúrálási terv részei is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!