Az észt nemzeti légitársaság 2012 végén egy nagy volumenű átszervezési programot indított el, melynek pozitív hatása már a cég egy évvel későbbi üzemi eredményein is meglátszott– számolt be a fuvarozó saját közleményében.

A tallini bázisú vállalat a 2013-as évet csupán 11 millió dollárnyi veszteséggel zárta, ami a korábbi év teljesítményéhez képest 83%-kal jobb eredménynek bizonyul. A cég szerkezetének szinte teljes átalakítását követően több olyan munkapozíció került megszüntetésre, mely feleslegesnek bizonyult a légitársaság további működéséhez.

Az Estonian Air tavalyi bevétele összesen 72,3 millió euró volt, mely 21%-kal kevesebb a 2012-es adatokhoz képest, ám abban az évben 49,2 millió eurós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni a cég, így arányaiban véve sikeresnek mondható a vállalat által útjára indított megújulási program.

A légitársaság Budapestre nem, ugyanakkor a szomszédos bécsi Schwechat repülőtérre napi járatot üzemeltet. (Fotó: Rimóczi Roland - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A légitársaság Budapestre nem, ugyanakkor a szomszédos bécsi Schwechat repülőtérre napi járatot üzemeltet.
(Fotó: Rimóczi Roland – AIRportal.hu)


A fuvarozó progajmában a teljes flotta megújítása is szerepel, melynek keretein belül a járműpark méretét jelentősen lecsökkentették, valamint a társaság által korábban használt Boeing 737-es repülőgépek kivonásra kerültek. Helyükre új, a brazil Embraer cég utasszállító gépei kerültek, melyekből négyet üzemeltet a cég.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A vállalat a 4 Embraer E170-es gépen kívül 3 Canadair CRJ-900, valamint egy Saab 340-es gépet birtokol.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!