Teljes mértékben birtokba vehették a bérlők a Budapest Airport új, 72A jelű épületének irodáit. A repülőtér eredetileg a Malév számára kezdte el felújítani az épületet, a tervek szerint ide költöztek volna be fokozatosan a Lurdy-házból a nemzeti légitársaság vezetői és adminisztratív dolgozói már idén nyártól. A Budapest Airportnak a nehéz budapesti irodapiaci helyzet ellenére sikerült 1300 négyzetméterre bérlőt találnia.

Mostantól két repülőtéri cég, a Celebi Ground Handling (földi kiszolgáló cég) és az Aeroplex of Central Europe (ACE repülőgép javító- és karbantartó cég) munkatársai költöznek a felújított épületbe. A 72-es jelű három irodaház – paradox módon – még az ex-Malév számára építették a nyolcvanas években, annak a kornak az építészeti, gépészeti és hőtechnikai színvonalán. A Budapest Airport az eredeti tervek szerint mindhárom, egyenként 3300 négyzetméteres irodaépületet felújította volna, a Malév csődje azonban keresztülhúzta a számításokat. A már megkezdett újjáépítést (hiszen a 3 emeletes épületet a betonszerkezetig vissza kellett bontani) azonban a Budapest Airport mindenképpen befejezte és új bérlőket keresett.

Nem kellett messzire menni, hiszen az épületbe tulajdonképpen visszaköltöznek az Aeroplex munkatársai az ideiglenes irodáikból, mint ahogy a Celebi repülőtéri elhelyezésén is volt mit javítani. A török tulajdonú földi kiszolgáló cég menedzsmentje is átköltözik a korszerű irodaépületbe, amelynek egyik előnye, hogy így közelebb kerülnek a tényleges repülőtéri tevékenységükhöz. A Celebi Ground Handling számos légitársaság, köztük a Lufthansa, a Ryanair, a Norwegian, a Qatar Airways és a Turkish Airlines földi kiszolgálója.

A Celebi Ground Handling nemcsak az utasszállító gépek, hanem a cargo-repülők kiszolgálását is végzi és ők üzemeltetik a magángépek fogadását biztosító ún. GAT-terminált. „Már nagyon vártuk, hogy átköltözhessünk az új irodákba, hiszen cseppet sem mindegy, hogy milyen környezetben tudjuk fogadni a partnereinket, azon felül a dolgozóink is megérdemlik a jobb munkakörnyezetet.” – mondta Osman Yilmaz, a Celebi Ground Handling magyarországi ügyvezető igazgatója. Hozzátette: „Hatodik éve vagyunk jelen Budapesten és a repülőtéri szolgáltatások teljes skáláját tudjuk nyújtani, a hagyományos légitársaságoktól kezdve a diszkontokon át egészen a prémium kategóriás VIP-várók üzemeltetéséig. Ehhez a színvonalas profilhoz mostantól még jobban illeszkedik az irodai hátterünk is.”

Az Aeroplex of Central Europe munkatársai is (akik egyebek mellett az Air Europa, az Air Berlin, a brit Jet2.com és a Travel Service légitársaság számára végeznek karbantartást) most költöztek be az új irodába. „Még szoknunk kell az új irodai környezetet, amely a korszerű igényeknek megfelelően egyetlen nagy, nyitott tér, hasonló a nagy szerkesztőségi szobákhoz, a sarkokban kialakított tárgyalókkal. Mindez nagyságrendekkel növeli a munkánk hatékonyságát, nagyban javítja a munkatársak közötti kommunikációt.” – jegyezte meg Nemcsok Imre, az Aeroplex ügyvezető igazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Őszinte örömmel üdvözöljük új bérlőinket az új épületben.” – ezzel fogadta René Droese a Budapest Airport ingatlangazdálkodási igazgatója az Aeroplex és a Celebi képviselőit az átadó ünnepségen. Hozzátette: „A Budapest Airport mindent megtesz azért, hogy partnereink hosszú távon is jól érezzék magukat a világszínvonalon felújított irodákban. Az irodák nemcsak a repülőtéri partnerek számára állnak rendelkezésre, hiszen ez a minden kényelmi funkcióval felszerelt épület külső partnerek számára is nyitva áll, van is iránta érdeklődés.”

A BUD Airport Office névre keresztelt irodaház felújítási terveit az Óbuda Építészeti Stúdió készítette és a STRABAG volt a kivitelezés fővállalkozója. A felújított épület érdekessége, hogy nem csak Magyarországon, hanem a régióban is elsőként kapta meg az ún. BREEAM környezetvédelmi minősítést úgy, hogy nem újonnan épített „zöldmezős” beruházásról volt szó, hanem egy már meglévő épület átépítéséről. A BREEAM a világ legelismertebb és legszélesebb körben használt tanúsítása, ami nemcsak a kész épület energiahatékonyságát, hanem a felhasznált anyagokat és még az építkezés környezeti hatásait is figyelembe veszi.

Irodaház

Megnyitó

Szalagvágás

Celebi recepció. Fotók: Budapest Airport
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!