Korábban beszámoltunk róla, hogy a fehérorosz Belavia légitársaság közvetlen járat indítását tervezi Minszk-Budapest-Belgrád útvonalon. Ezt most már a belorusz állami hírügynökség is konkrétumként kezeli, valamint a légitársaság Facebook oldalán is megerősítették.

A BelTA hírügynökség közleménye szerint a járat indítására szeptember 19-én kerül sor. Ezzel Budapestről újabb két főváros válik elérhetővé. A Belavia Bombardier CRJ-200-as típusú, 50 utas befogadására képes repülőgépével kívánja üzemeltetni a járatot a hétfői és csütörtöki napokon. A légitársaság angol nyelvű foglalási rendszerében a mai napig nem találtunk az új járatra vonatkozó foglalási lehetőségeket, de a menetrendben már elérhetőek az utazási időpontok.


Budapestre hétfőnként 1 óra 55 perces repülési idő után 09:05-kor érkezik a járat, amely 09:45-kor indul tovább Belgrádba. A belgrádi Nikola Tesla repülőtérről 1 óra 5 perces repülés után, 12:25-kor landol Ferihegyen a Belavia repülőgépe, amely 13:05-kor indul tovább a belorusz főváros felé. Csütörtökönként a Minszkből érkező repülőgép 14:35-kor landol a Liszt Ferenc repülőtéren, majd 15:15-kor száll fel a szerb főváros felé. A Belgrád-Budapest útvonalat ezen a napon is 1 óra 5 perc alatt teljesíti, így 17:55-kor érkezik vissza Ferihegyre, majd 18:35-kor Minszk felé veszi az irányt.

A szerb főváros a Malév csődjéig hazánk nemzeti légitársaságával is elérhető volt. A balkáni régióból számos átszálló utas érkezett a Liszt Ferenc repülőtérre, hogy innen folytassák utazásukat, akár – az akkor még létező – hosszútávú járatokon, vagy a Malév európai és közel-keleti járatain.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!