Belgrádi járatot nyit az Etihad Airways. Az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága június 15-től naponta közlekedik majd Abu Dhabi és a szerb főváros között. A járatnyitás bejelentésével átfogó együttműködési megállapodás is köttetett Szerbia és az Emírségek légitársaságai között.

Kapcsolódó cikkünk JAT: együttműködés az Etihaddal

Az Etihad Airways Airbus A319 típusú repülőgépei kétféle komfortosztályt kínálnak az útvonalon. A turistán 90, míg az üzleti osztályon 16 fő foglalhat helyet. A járat a JAT Airways-szel közösen, ún. code-share megállapodás szerint működik majd.

A belgrádi járatnyitás a szerb légitársasággal kötött átfogó kereskedelmi együttműködés része, amely alapján az Etihad és a JAT Airways kölcsönösen felveszik járataikra egymás kódját.

A belgrádi járaton kívül ez 21 további Etihad célállomást jelent, amellyel jelentősen bővül a JAT útvonalhálózati térképe, különösen, ami az interkontinentális járatokat illeti. Az Etihad oldaláról nézve pedig a szerb légitársaságon keresztül 23 európai város válik belgrádi átszállással elérhetővé.

Az új járatot James Hogan, az Etihad Airways elnök-vezérigazgatója személyesen jelentette be Belgrádban. A sajtótájékoztatón jelen volt Vladimir Ognjenovic, a JAT Airways vezetője is. A tegnap beharangozott járatnyitás fontos pillére annak az együttműködésnek, amellyel a két légitársaság szorosabbra fűzi kapcsolatait.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szerb kormányzat március közepén jelezte, hogy a nemzeti légitársaság fennmaradása érdekében átvállalja annak teljes adósságát, valamint tárgyalásokba kezd olyan potenciális partnerekkel, akik hajlandók lennének befektetőként színre lépni a JAT Airways működtetésében.

Belgrád az Etihad Airways idei évre tervezett hat új célállomása közül a járatnyitás sorrendjében a harmadik lesz. Márciusban Washington D.C.-be nyílt, májusban pedig Amszterdamba nyílik új járat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!