Bemutatta repülőgépeinek festésmintáját a Scoot légitársaság, a Singapore Airlines low-cost modellben működő leányvállalata. Az új légitársaság június 4-én kezdi meg üzemelését, ekkor száll fel az első Scoot-járat.

Ma mutatta be első Boeing 777-200ER típusú repülőgépét a Scoot. A jeles esemény egyben a légitársaság festésmintájának ünnepélyes leleplezése is volt. A Singapore Airlines leányvállalataként üzemelését június 4-én megkezdő légitársaság 14 darab szélestörzsű 777-est tervez szolgálatba állítani 2016-ig bezárólag.

Kezdetben négy “triplahetessel” teljesítik járataikat és folyamatosan bővül majd a flotta. A repülőgépek az anyacégtől érkeznek. A fedélzeti átalakításokat és karbantartási munkálatokat a SIA Engineering Company végzi.

Az első járat június 4-én száll fel: Szingapúr és Sydney városa között fog közlekedni. A hálózat június 12-én bővül, amikortól az ausztráliai Gold Coast és a kínai Tiencsin, valamint Peking is elérhetők lesznek.

A Scoot kissé átírva a low-cost légitársasági modell szabályait kétosztályos fedélzettel és számos plusz szolgáltatással (ülőhely foglalás, étkezés, Wi-Fi) várja utasait, a hagyományos turista osztály mellett a ScootBiz névre keresztelt magasabb komfortfokozat is elérhető lesz a Boeing 777-esek fedélzetén. A turista osztályú ülések 3-4-3, míg az üzleti osztályúak 2-4-2 kiosztásban kerülnek elhelyezésre. Utóbbiból 32 ülés áll rendelkezésre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság ígérete szerint a hagyományos légitársaságokhoz képest mintegy 40%-kal kínálnak majd alacsonyabb jegyárakat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!