2011 óta megszokhattuk, hogy a berlini székhelyű légitársaság minden év végének közeledtével karácsonyi színekbe bújtat egy, a gépparkjában közlekedő repülőgépet. A hagyomány idén sem szakadt meg, az ünnepi festésű, D-ABML lajstromú Boeing 737-800-as tegnap mutatkozott be a német fővárosban.

Bár a hagyomány változatlan, a repülőgépek által viselt festés minden évben valami újat hoz az ünnepekre. A 2014-es év karácsonyára készült minta Thies Schwarz illusztrátor munkája, aki elmondása szerint ez a kép a legnagyobb, amin valaha dolgozott. A méretek valóban egyedülállóak, hiszen egy 2,3 méter magas és 18,7 méter széles motívum elkészítését vállalta a művész.

A D-ABML lajstromot és karácsonyi festést viselő Boeing 737-800-as repülőgép. (Fotó: airberlin) | © AIRportal.hu

A D-ABML lajstromot és karácsonyi festést viselő Boeing 737-800-as repülőgép. (Fotó: airberlin)


A frissen dekorált repülőgépet november 27-én köszöntötték a Berlin Tegel repülőtér C termináljánál, ahol különleges meglepetés várta a gépet és a megjelenteket. A 44-es és 45-ös utashíd „téli álomvilágba” öltözött, ünnepi körhintával és hópelyhekkel a gyermekek részére. Az angyal- és krampuszjelmezbe öltözött airberlin alkalmazottak forralt borral és csokoládészívvel köszöntötték a 700 megjelent vendéget. A Boeing 737-800-es repülőgép ezt követően elindult Stockholm felé, amely az első, új festéssel megtett úti célja volt.

Az idei karácsonyi időszak nem csupán az egyedi repülőgépet hozza magával a légitársaságnál. Az utasok különleges édességekkel is találkozhatnak a fedélzeten, úgy mint a mézeskalács, a hagyományos német sütemény, a Lebkuchen, valamint 1,24 millió karácsonyi csokoládé is kiosztásra kerül az ünnepekig.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az airberlin minden nap 16 óra után meghívja az osztrák, német és svájci járatokon, valamint a berlini, düsseldorfi, hamburgi, kölni és müncheni repülőtérről induló utasokat egy-egy pohár forralt borra, így a karácsonyi időszak alatt összesen 7100 liter forral bor kerül majd felszolgálásra a légitársaság gépeinek fedélzetén.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!