Bemutatta Airbus A380-asainak konfigurációját a Malaysia Airlines. A malájziai nemzeti légitársaság idén nyáron veszi át első Superjumbóját, amelyet Kuala Lumpur és London közötti útvonalon tervez szolgálatba állítani.

A Malaysia Airlines vadonatúj zászlóshajója, az Airbus A380-800 típusú utasszállító repülőgép idén július 1-jén áll szolgálatba a légitársaságnál. Az első repülőgép különleges külsőt fog ölteni megőrizve a légitársasági hagyományokat, ugyanakkor jelezvén egy új korszak kezdetét.

A kuala lumpuri székhelyű légitársaság ez idáig hat darab Airbus A380-ast rendelt, amelynek fedélzeti berendezésére vonatkozó adatait ma ismertette. A maláj Superjumbok háromosztályos elrendezésben összesen 494 utast vehetnek fedélzetükre. 8 első osztályú, 66 business osztályú és 420 turista osztályú utast szállítva. A business ülések, 70 turista üléssel együtt a felső fedélzeten kaptak helyet.

A első osztályon teljes ággyá alakítható fotelek várják az utasokat, akik igen nagy, 23″-os képernyőn keresztül érhetik el a fedélzeti szórakoztató rendszer szolgáltatásait. A business osztályon is ággyá alakítható ülések kerültek elhelyezésre, amelyekhez 17″-os kijelző jár az ott helyet foglaló utasoknak. Mindkét osztályon saját notebook-töltő is igénybe vehető.

A turista osztályon a 45.7cm széles ülések háttámlájában 10.7″-os monitorok állnak az utasok rendelkezésére, akiknek közös notebook-töltőkön kell osztozniuk, amennyiben hordozható számítógépük elektromos töltésre szorul. Ugyanakkor minden osztályon felszerelték az üléseket USB és műholdas telefon alkalmazással.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Malaysia Airlines Airbus A380-asain 18 fős személyzet fog szolgálatot teljesíteni. A légitársaság szolgáltatási körében ennél a típusnál először terjesztik ki az első osztály mellett a business-re is, az exkluzív “Chef-on-Call” kiszolgálást.

Az első Superjumbo 2012. július 1-jétől heti háromszor fog közlekedi Kuala Lumpur és London között. A második gépet ugyanezen az útvonalon állítják szolgálatba augusztus végétől. A harmadik A380-as azonban már másik, Kuala Lumpur és Sydney közötti útvonalon fog közlekedni.

Forrás: Malaysia Airlines (2012. március 8.)

Ajánlott link: Our New A380 (Malaysia Airlines)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!