Ismertette nyári terveit az Austrian Airlines. Tovább erősíti a keletet nyugattal összekötő szerepét az osztrák légitársaság: járatbővítések és új desztinációk is várhatók a bécsi központú vállalat 2013-as nyári menetrendjében.

Mintegy 55 ország 130 városába fog járatokat közlekedtetni idei, március 31-én életbe lépő nyári menetrendjében az Austrian Airlines. A légitársaság fontos szerepet szán a kelet felé irányuló desztinációknak: csak a kelet-európai térségbe 43 járatot fognak kínálni és új nyaraló járatok is felkerülnek az útvonalhálózati térképre. A hosszú távú járatok repertoárjában pedig Chicago lesz a legfontosabb új célállomás.

A legjelentősebb járatsűrítést Szentpétervár és Chisinău városába hajtja végre az Austrian. Az orosz városba heti hat, míg a moldáv fővárosba, heti négy extra járatot rendszeresítenek az osztrákok. Az ammani (Jordánia), jereváni (Örményország), nagyszebeni (Románia) és szkopjei (Macedónia) járatokon pedig heti egy járattal több fog közlekedni, valamint a Kassa (Szlovákia) és Bécs közötti összeköttetés is bővül heti egy járattal.

Az Austrian Airlines május 17-től már nemcsak New Yorkba, Washington D.C.-be és Torontóba kínál Bécsből elérhető közvetlen észak-amerikai járatokat, hanem Chicago is elérhető lesz az osztrák főváros repülőteréről. A heti öt alkalommal közlekedő járatokat a vállalat felújított kabinú Boeing 767-300ER típusú repülőgépei teljesítik.

A nyári menetrendi kínálat elmaradhatatlan része a népszerű európai üdülőhelyekre indított járatok sora, amelynek középpontjába idén Olaszországot és Görögországot helyezte az Austrian Airlines. Április 26-tól Szicília szigetének fővárosába, Palermóba, míg május 29-től Híosz görög szigetre lehet (hetente egyszer) újonnan eljutni az osztrák légitársaság repülőgépeivel, amelyek egyébként 21 görög városba repülnek a nyári időszakban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Május 4-től egy igen népszerű spanyolországi célállomással, Palma de Mallorcával is bővül az útvonalhálózat. A Baleár-szigetek legnagyobbjára heti három járat fog közlekedni, csütörtökönként, szombatonként és vasárnaponként.

Egyiptom fővárosa, Kairó sem marad ki a járatsűrítő kampányból, oda heti egy járattal több repül az idei nyári menetrendben. Londonba és Barcelonába azonban némileg szűkít az Austrian. Ezekbe a városokba napi egy járattal kevesebb közlekedik, így a brit fővárosba napi három, míg a katalán fővárosba naponta két járat repül majd Schwechatról.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!