2015. június 4-én Rómában mutatta be megújult arculatát az Alitalia olasz légitársaság egy Airbus A330-asán. A megújulás nem volt túlságosan radikális, követi az ún. ‘euro-white’ trendet, azaz hogy a gép törzse egy színű (fehér, vagy majdnem fehér) kis méretű logóval és csak a vezérsík hordoz valamilyen visszafogott mintát.

Forrás: Alitalia | © AIRportal.hu

Forrás: Alitalia

A cég festéséből elmaradtak a repülőgép törzsén végignyúló csíkok, de a függőleges vezérsík mintája és a légitársaság logója hasonló maradt a korábbihoz. A társaság logója, mely eddig az ablaksor felett helyezkedett el, az ablaksor alá került.

Az Alitalia 2015. májusában jelentette be, hogy június 4-én leplezi le új arculatát, repülőgépeinek új festésmintáját és formaruháit az Alitalia.

Akkori közleményük szerint a gépek vezérsíkján marad az olasz trikolor, de frissítenek a stíluson és elegánsabb, modernebb megjelenést adnak a flottának.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
“Dinamikus és stílusos” új arculatról számolt be a légitársaság közleménye

Olaszország egyet jelent a romantikával, a stílussal, a szenvedéllyel és az élet szeretetével. Ez inspirált bennünket arra, hogy újragondoljuk arculatunkat. Az Alitalia újabb utazása a márka felfrissítésével kezdődik el; az 1969-es design megtartott kulcselemeit a megjelenést korszerűbbé tévő új és izgalmas részletekkel gazdagítottuk. Logónk új grafikája anélkül kölcsönöz modernebb hangulatot a klasszikus designnak, hogy hátat fordítana a múltnak. A repülőgépek farkán továbbra is a hagyományos A betű látszik, amelyről világszerte felismerik járatainkat, ám az új részletek és árnyalatok, amelyeket a sportkocsik látványvilága inspirált, még vonzóbbá teszik a megjelenését.

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

Flottánk teljes festését is újraterveztük: történelmünk tisztelete jegyében a design azonosítható maradt, miközben fokoztuk a megjelenés eleganciáját és kifinomultságát. A géptörzs elegáns gyöngyfehérben ragyog, míg az egészen a függőleges vezérsíkig nyúló fehér vonalak sora dinamikussá teszi a stílusos és kifinomult látványt.

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

Utasainkat teljesen felújított gépbelső várja a fedélzeten. Élvezze hosszú távú járataink Business osztályának különleges kényelmét, amelyről a teljesen hátradönthető ülések, a Poltrona Frau által tervezett exkluzív bőr üléshuzatok, valamint a lazításra és pihenésre csábító puha Frette takarók és párnák gondoskodnak.

Az exkluzív catering-szolgáltatást, mint mindig, továbbra is a hagyományos olasz konyhaművészet inspirálja, ám mostantól az új „Tetszés szerinti időpontban felszolgált étkezés” opcióval utasaink teljesen szabadon választhatják meg étkezéseik időpontját.

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

Annak érdekében, hogy utasaink mindenkor a lehető legjobb utazási élményben részesüljenek, hosszú távú járatainkon wifiszolgáltatást biztosítunk, amely lehetővé teszi az internetes böngészést és a folyamatos elérhetőséget.

Ám ezzel még nem értünk utunk végére a változásokban. Ezek még csak az első lépések. Célunk egy olyan modern és egyúttal jellegzetesen olasz Alitalia megteremtése, amely tovább növekszik, és újabb termékeket és szolgáltatásokat fejleszt ki – például a repülőtéri utasfogadás javítása, az új várótermek és az új egyenruhák terén –, hogy utasaink mindenkor a lehető legjobb utazási élményben részesüljenek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!