Óriási sajtóérdeklődés keretében mutatták be Berlinben a Qatar Airways Boeing 787 Dreamlinereinek fedélzetére szánt vadonatúj utasüléseket. A premieren jelen volt a légitársaság vezérigazgatója, Akbar Al Baker és a német főváros polgármestere, Klaus Wowereit is.

A Qatar Airways a világ egyik legjelentősebb utazási kiállításán, a minden évben Berlinben megrendezésre kerülő ITB-n mutatta be a nagyközönségnek legújabb repülőgéptípusára, a Boeing 787-es Dreamlinerre szánt vadonatúj business és túrista osztályú utasüléseit. A világ ötcsillagos légitársasága várhatóan idén nyáron veszi át első Boeing 787 típusú szélestörzsű utasszállító repülőgépét. A Qatar Airways 787-esei megújult fedélzeti szórakoztató rendszerrel és kényelmi berendezésekkel várják majd utasaikat.

A dohai székhelyű légitársaság több új fejlesztést is ígér, elsőként azonban az új repülőgéptípus üléseit mutatta be Berlinben, ahol ezen a héten zajlik a világ mértékadó utazási kiállítása. A Qatar Airways kiállítási csarnokában a város polgármestere Klaus Wowereit és Akbar Al Baker, a légitársaság legfőbb vezetője leplezték le a vadonatúj, álomgépbe szánt üléseket.

A Qatar Airways Boeing 787-8 típusú repülőgépei 254 utas szállítására lesznek alkalmasak. A kétosztályos fedélzeti elrendezésben 22 üzleti osztályú és 232 túrista osztályú utas foglalhat helyet. A Qatar 787-eseiben debütáló újdonság lesz, hogy mindkét osztályon az ülések háttámlájába Android-technológiás érintőképernyők lesznek telepítve, amelyen keresztül az okostelefonokon megszokott interaktív módon, játszi könnyeddséggel lehet válogatni a több, mint 1000 zenei, mozi, televíziós és játékfunkciók közül.

A fedélzeti érintőképernyős szórakoztató rendszer további újdonsága, hogy kettős kezelőfelületet biztosít azzal lehetővé téve, hogy az utas akár egyszerre nézze az általa választott filmet és közben játszon kedvenc videójátékával. A Qatar Airways természetes módón fedélzeti WiFi és GSM telefon szolgáltatást is nyújt utasai számára, amelynek révén SMS és MMS üzenetek egyaránt küldhetők és fogadhatók lesznek a repülés időtartama alatt. A rendszer mobiltelefonbeszélgetések bonyolítását is biztonságos módón képes szavatolni, de a légitársaság ezt a funkciót az utasok zavartalan, nyugodt utazása érdekében nem működteti.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.


A Qatar Airways Boeing 787-es business osztálya

A business osztályon páratlan utasteret kínálva 1-2-1 konfigurációban kerülnek kiépítésre az ülések. Ez egész pontosan két ülésnyi hellyel nagyobb teret jelent a konkurens légitársaságok szélestörzsű repülőgépein biztosított business osztályú kabintérhez képest. Az ülések, amelyek így első osztályú kényelmet kínálnak egyedileg a Qatar Airways megrendelésére készülnek.

Az átlagoshoz képest csaknem dupla akkora méretű business ülésekben kivételes utazási élményben lehet része az itt helyet foglaló utasoknak. A személyes tárgyak elhelyezéséhez biztosított rekeszeken túlmenően, 17″-os érintőképernyő áll rendelkezésre. A B/E Aerospace által tervezett ülések több, mint 2 méteres (203.2cm), ággyá alakítható sík felülettel rendelkeznek. Az itt utazóknak, amennyiben dolgozni támad kedvük a Qatar Airways egy fábol faragott lehajtható asztallal áll rendelkezésükre. Az ülések karfái is többféle, az éppen aktuális kényelmi elvárásoknak megfelelően állíthatók.

A túrista osztályon 3-3-3 konfigurációban lesznek elhelyezve a Recaro által a legújabb dizájn szerint tervezett ülések. Ebben az osztályban a Qatar Airways konkurenseihez képest soronként eggyel kevesebb ülést helyez be a kabinba a túrista osztályú utasok kényelmét is szem előtt tartva. Az itt található ülésekhez 10.6″-os érintőképernyő jár. A WiFi és GSM szolgáltatás, akárcsak az USB, MP3 és egyéb elektromos töltő-csatlakozók ezen az osztályon is elérhetők.

Ajánlott link: Friss fotók a Qatar Airways első Boeing 787-eséről (AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!