Újabb “bennszülött” repülőgéppel gyarapodott a Qantas Airways flottája. Az ausztrál légitársaság legújabb, a szigetország ősi kultúráját tükröző festésmintát viselő gépe egy vadonatúj Boeing 737-800-as, amely november 11-én érkezett meg Sydneybe.

A legújabb, VH-XZJ lajstromú Next Generation Boeing 737-esen a Balarinji dizájn stúdió által színre vitt rajzolatot Paddy Bedford, őshonos ausztrál festőművész 2005-ben készített Medicine Pocket című festménye ihlette.

A Mendoowoorrji nevet viselő Boeing a Qantas flottatörténetének negyedik olyan gépe, amely különleges, az ausztrál kultúrát idéző festésmintát visel.

A légitársaság Flying Art sorozatában eddig két Boeing 747-es, a Wunala Dreaming (VH-OEJ) és a Nalanji Dreaming (VH-EBU) szerepelt egy másik Boeing 737-es (VH-VXB) társaságában, amely Yananyi Dreaming mintájával mind a mai napig repül. A Jumbók azonban sokak sajnálatára már nem hordozzák szerte a világban hajdanán rendkívül látványos festésüket.


Az Australian Business Traveller videója az új Qantas Boeingről. (Forrás: David Flynn YouTube csatorna)

Az új Boeing 737-800-as a Qantas 69. ilyen típusa, amely majd a légitársaság belföldi útvonalain áll szolgálatba. Fedélzete kétosztályos elrendezésben 12 üzleti és 156 turista ülést kínál. A flotta rövidesen további Next Generation Boeingekkel bővül, ugyanis a jövő év végéig még hat darab 737-800-as érkezik egyenesen az amerikai repülőgépgyárból.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!