A bécsi központú Austrian Airlines hétfőn az esti órákban arrol határozott, hogy július 1-től átcsoportosítja a vállalat működésének legfőbb részeit – amely körülbelül 80 repülőgépet és 2100 munkavállalót érint – a Tyrolian Airways leányvállalatába, miután nem sikerült megegyezésre jutni a munkavállalókat képviselő szakszervezetekkelszámolt be az ATWonline hírportál.

A döntés meglepte az iparági szakértőket is, azok után, hogy a légitársaság korábban bejelentette, hogy elvi megállapodásra jutott a pilótákat, légiutas-kísérőket képviselő szakszervezetekkel és felhagy azzal a tervével, hogy a munkavállalókat az innsbrucki központú, Tyrolean Airways-hez helyezi át a korábbinál sokkal rosszabb feltételekkel.

Közleményében a légitársaság igazgatósága kijelentette, hogy az intézkedéseket a légitársaság jövőjének biztosítása érdekében hozta meg, hogy megszűntesse az automatikus fizetésemeléseket és, hogy egy modernebb kollektív szerződést készítsenek, mely részét képezi a vállalat 220 millió Eurós költségcsökkentési programjának.

Az Austrian beintegrálása a Tyrolean Airwaysbe akár 160 millió Euró költséggel is járhat, 43 pilóta már el is hagyta a légitársaságot – írja a lap.

Forrás: ATW Online / AIRportal.hu
Fotó: AIRportal.hu

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!