A Saudi Arabian Airlines 29 utasa megsérült, miután Boeing 767-ese úgy szállt le Medinában, hogy nem nyílt ki a gép jobb főfutója.

Kiengedett jobb oldali főfutó nélkül hajtott végre leszállást a Saudi Arabian Airlines HS-BKE lajstromú, Boeing 767-3W0ER típusú, az Orient Thai Airlines-tól bérelt repülőgépe Medinában. A járat személyzete az után döntött a jobb főfutó nélküli leszállás mellett, miután az többszöri próbálkozásra sem nyílt ki.

A gépről nyilvánosságra került képek szerint a Boeing 767-es törzsének hátsó részén, a bal főfutón és a jobb hajtóművön támaszkodva állt meg a futópályán. Az eset miatt a repülőteret 24 órára lezárták.


Az SABQ internetes újság információ szerint a repülőgép a 4841-es (más források szerint 2841-es) járatot teljesítette 299 utassal és 16 fős személyzettel a fedélzetén. Bár a leszállás alatt mindenki sértetlen maradt, a gép elhagyása közben megsérült 29 személy, akik közül 17 főt elővigyázatosságból kórházba is szállítottak, de a legtöbben már hazamehettek.

Az Aviaiton-Safety információi szerint a HS-BKE lajstromú, két Rolls-Royce RB211-524H típusú hajtóművel ellátott repülőgép 1997 januárjában teljesítette első repülését, azaz már közel 17 éves.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.


Videó a kényszerleszállásról (Forrás: WORLDBESTVIEWS YouTube-csatorna)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!