Bérletet vezet be az Austrian Airlines, a vásárlók tíz egyirányú, vagy öt oda-vissza járatra szóló jegyet fix áron vásárolhatnak meg.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a termék mostantól érhető el, és Europe Pass, valamint City Pass verzióban választható. Előbbi 799, utóbbi 449 euróba kerül.

Az Austrian Airlines a Europe Pass konstrukciót azoknak ajánlja, akik Európa több városba szeretnének ellátogatni, mivel csaknem 60 város közül választhatnak a légitársaság hálózatából. Egy városba azonban ezzel a bérlettel legfeljebb kétszer lehet utazni. Akik ennél többször szeretnének egy városba látogatni, azoknak a City Pass változatot javasolja az Austrian, mivel ezzel a termékkel egy kiválasztott helyre lehet többször repülni.

Ezen kívül az utasok előre megadhatják, hogy a bérletet csúcsidőszakban (karácsonykor, vagy húsvétkor) akarják-e felhasználni, illetve hogy mennyi idővel az utazás előtt akarják a jegyeket megvenni, utóbbinál 60, 21 és 7 napos opció közül választhatnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa Innovation Hubbal közösen kifejlesztett bérletek a vásárlást követő egy évig érvényesek, és szén-dioxid-semleges változatban is elérhetők, így áruk már a kibocsátás kompenzálását is tartalmazza.

Fotó: AIRportal.hu

A Wizz Air hasonló szolgáltatás bevezetését tervezi, a magyar kötődésű légitársaság havi előfizetéses rendszeren gondolkodik. Kiszivárgott terveik szerint a Wizz Pass elnevezésű előfizetéses rendszerben az ügyfél havonta egy járatpárral utazhat egy adott útvonalon, ezért egy éven keresztül havidíjat kell fizetnie, amelyet automatikusan terhelnek rá a kiválasztott bankkártyára.