Betiltaná Dublinban a Ryanair az alkohol tartalmú italok árusítását délelőtt 10 óra előtt, miután egyik járatát (nem először) ittas utasok miatt kellett megszakítani.

A Ryanair már nagyon sok minden miatt tiltakozott, amely az üzemelését érinti, a francia légiforgalmi irányítók sztrájkjai miatt lassan hetente ír közleményt az ír fapados légitársaság. Ha nem emiatt, akkor a repülőtéri, vagy egyéb adók miatt szeret még panaszkodni a cég. Most fordult elő talán először, hogy a saját utasai miatt panaszkodnak, bár a felelős természetesen most is más.

Történt ugyanis, hogy a szombati, Dublinból Ibizára tartó FR9177-es (buli)járata bár időben elindult az ír fővárosból, a célállomást jelentős késéssel érte el, mert néhány súlyosan ittas utasa miatt Párizs-Beauvais-n meg kellett szakítani az utat. A kapitány az ír média szerint elnézést kért az utasoktól, de azért döntött így, mert kisgyerekek is voltak a fedélzeten és az utasok biztonsága miatt döntött az útmegszakítás miatt. Robin Kiely szóvivő az Independent szerint azt mondta, három utas miatt kellett megszakítani a járatot, őket landolás után a rendőrség őrizetbe vette.

A Ryanair egyik Boeing 737-800-asa (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Hangsúlyozta: nem fogják tűrni a rendetlen utasokat, mivel a többiek biztonsága és kényelme kiemelt fontosságú a társaságnak.

Az eseten felbuzdulva a Ryanair most azt kéri a dublini repülőtértől, hogy tiltsák be, vagy legalább korlátozzák fejenként 2 italra az alkohol forgalmazását délelőtt 10 óra előtt, mert ezzel megelőzhető lenne számos probléma.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az RTÉ ír hírcsatornának nyilatkozva a dublini repülőtér szóvivője azt mondta, azért nem vezetik be ezt a korlátozást, mert azzal a többséget büntetnék néhány utas viselkedése miatt.

Azt a Ryanair nem kezdeményezte saját magával szemben, hogy járataikon 10 óra előtt ne lehessen alkoholt kapni.