A Singapore Airlines megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat a Virgin Atlantic-ban birtokolt 49%-os részesedésének eladásáról – írja a Flightglobal.

A Star Alliance tag légitársaság hozzátette, hogy a tárgyalások végződhetnek úgy is, hogy eladják az érdekeltségüket, de akár arra is juthatnak, hogy nem értékesítik azt. Az ügyben további bejelentéseket fognak tenni, amint az szükségessé válik.

A légitársaság nem közölte, hogy kivel folynak a tárgyalások, de amerikai és brit értesülések szerint a Delta Airlines kereste meg a Singapore Airlines-t azzal az elképzeléssel, hogy megvásárolná a részesedést. Egyelőre sem a Delta, sem a Virgin Atlantic nem kommentálta az értesülést.

A Singapore Airlines 1999. vásárolta meg 961 millió dollárért a Virgin Atlantic 49%-át, de évek óta ki akar szállni az üzletből.

A Virgin Atlantic brit légitársaság többségi tulajdonosa a Sir Richard Branson tulajdonában lévő Virgin Group (51%). A légitársaság vegyesen Airbus és Boeing gyártmányú, de kizárólag szélestörzsű gépekből álló flottát üzemeltet. A cég a London Heathrow és Gatwick repülőtereken lévő bázisairól üzemeltet járatokat észak-amerikai, Karib-szigeteki, afrikai, közel-keleti, ázsiai és ausztrál célpontokra.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Virgin Atlantic az Egyesült Királyság nyolcadik legnagyobb légitársasága, 2011-es 5.3 milliós utasszámával. A légitársaság összesen 44 db, ezen belül 10 db Airbus A330-300-as, 4 db Airbus A340-300-as, 17 db Airbus A340-600-as, 13 db Boeing 747–400-as repülőgépet üzemeltet. A cég első A380-as gépe várhatóan 2015-ben áll szolgálatba, összesen 6 darabra van rendelésük és további 6 darabra szereztek opciót. A Virgin 15 db Boeing 787-900-as gépeket is rendelt.

A Virgin Atlantic Boeing 747-400-as repülőgépe. Fotók: Samu Ádám / AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!