Jelentősen növelte érdekeltségét az Air Berlinben az Egyesült Arab Emírségek nemzeti légitársasága, az Etihad Airways. Az abu dhabi székhelyű ötcsillagos légitársaság 29%-os tulajdonrészt szerzett Európa hatodik legnagyobb légitársaságában, az Air Berlinben. A stratégiai jelentőségű részvénynövelést a két légitársaság vezérigazgatója ma jelentette be a német fővárosban.

Az Etihad Airwaysnek ezidáig mindössze 2.99%-os részesedése volt az Air Berlinben. A most megszerzett 29.21%-os tulajdonrésszel egyben a német légitársaság legnagyobb részvényesévé is vált az Emírségek nemzeti légitársasága. A tulajdonrész növelésének legfontosabb eredményei, hogy az Etihad két pozíciót szerzett az Air Berlin igazgatótanácsában, valamint, hogy a német légitársaság heti négy közvetlen járatot indít Berlin és Abu Dhabi között.

A megállapodás értelmében az Etihad Airways 255 millió dolláros keret erejéig öt éves finanszírózási programot nyújt az Air Berlin flottamodernizációja, valamint útvonalfejlesztése támogatására.

A Berlin és Abu Dhabi között közlekedő járatüzemeltetés 2012. január 15-től veszi kezdetét. Az Air Berlin szélestörzsű Airbus A330-200 típusú repülőgépei heti négyszer fognak közlekedni a német főváros, Berlin és az Egyesült Arab Emírségek fővárosa, Abu Dhabi között. A két légitársaság szoros, code-share típusú együttműködésben fog további járatokat is üzemeltetni, azzal mintegy 253 desztinációt kínálva utasaik számára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

James Hogan, az Etihad Airways vezérigazgatója szerint a most megkötött üzlet légitársaságának történetében az egyik legfontosabb jelentőséggel bíró, míg az Air Berlin vezérigazgatója, Hartmut Mehdorn úgy nyilatkozott, hogy ez a stratégiai partnerség hatalmas lehetőségeket nyit vállalata jövője számára.

Forrás: Etihad Airways (2011. december 19.)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!